Nieuw-Lekkerland boekt belangrijke zege, met dank aan Ronald Vlot

nieuw-lekkerland • In de strijd tegen directe degradatie heeft Nieuw-Lekkerland goede zaken gedaan. De mannen van Fop Gouman wonnen met 3-1 en pakten drie broodnodige punten.

De start was meteen goed. Glenn de Jong soleerde in de tweede minuut door de Brielse defensie en zette de 1-0 op het scorebord. Vanaf dat moment was het vooral Brielle dat de tegenstander onder druk zette. Ronald Vlot, de keeper van Nieuw-Lekkerland, verkeerde in uitstekende vorm en wist de ene na de andere inzet te keren, maar in de 35e minuut kwam dan toch de verwachte tegengoal. Een minuut voor rust nam de thuisploeg echter toch weer de leiding. Niels Brekelmans schoot tot grote vreugde van het thuispubliek een vrije trap binnen. Na rust zocht Brielle meteen de aanval, maar keer op keer stuitte men op de uitblinkende Vlot. "Hij was vandaag echt onze rots in de branding", gaf de Lekkerland-woordvoerder aan. Toen Tim van der Zee in de 60e minuut ook nog de 3-1 wist te scoren, konden we als team niet meer stuk. Vervolgens hebben we de zege als eenheid over de streep getrokken."

De Alblas kan niet verrassen

dordrecht • De Alblas slaagde er niet in om voor een verrassing te zorgen. Op bezoek bij nummer twee Oranje Wit werd met 3-0 verloren. Trainer Maarten van Gastelen na de vlak voor rust opgelopen 1-0 achterstand: "In de tweede helft probeerden we het weer op te pakken. We missen dan naast een paar belangrijke spelers ook de overtuiging om langszij te komen. Als in de 63e minuut de 2-0 binnenvalt, zie je het geloof wegzakken. In de 86ste minuut werd het ook nog 3-0.”