• Spirit - De Zwerver (4-0).
• Spirit - De Zwerver (4-0). Foto: John Wijntjes

Het is wat het is bij vv De Zwerver

ouderkerk a/d ijssel • De Zwerver komt steeds dichter in de buurt van de tweede degradatie in twee seizoenen. Zaterdag verloren de Kinderdijkers de cruciale uitbeurt bij het eveneens in problemen verkerende Spirit. Het werd 4-0 in Ouderkerk aan den IJssel.

"Het is wat het is," bezag De Zwerver-trainer Leo Dekker een middag vol onmacht. "ik kan er een heel verhaal van manken, maar wat we brengen is simpelweg niet goed genoeg." Tot kort voor rust leek het er nog op dat De Zwerver zonder kleerscheuren de thee zou kunnen halen. Men rekende echter buiten een schietgrage ingeving van Spirit-spits Lukas Bos. De lange aanvaller -onlangs in Ouderkerk teruggekeerd na een avontuur in Spanje- kreeg kort voor de onderbreking de bal voor zijn voeten en knalde van net buiten het strafschopgebied de 1-0 binnen. Op basis van het spelbeeld -Spirit had minstens 70 procent balbezit- was de treffer terecht, qua kansenverhouding niet. Tegenover de twee grote scoringsmogelijkheden voor de thuisclub stelde De Zwerver even zovele momenten waarop men het net had kunnen laten bollen, maar aanvaller Jorie Bieren kreeg de bal in ideale schietpositie niet onder controle. Een schot zijn ploeggenoot Tom Ferrier werd knap gepareerd door Spirit-doelman Sean Lugthart.

Mokerslag

Al snel na de pauze tekende Spirit de 2-0 aan en weer was het Lukas Bos die scoorde. Deze treffer had bij De Zwerver de werking van een moker. De koppies gingen hangen in de wetenschap dat er een nederlaag zat aan te komen. Dat het uiteindelijk ook nog 3-0 en 4-0 werd, door treffers van Ruben Slooff en Christian de Jong, was leuk voor de thuisfans. Meer niet. Veel belangrijker is dat De Zwerver zich sinds zaterdag nog wat nadrukkelijker voelt omklemd door de tentakels van degradatiespook. "Het wordt moeilijk," moest ook Leo Dekker erkennen. "Ik was natuurlijk blij dat Lucas Adelino en Redouane El Akchaoui vandaag weer hun opwachting konden maken, maar in zijn totaliteit én in de breedte hebben we relatief niet al teveel mogelijkheden om onze situatie nog te verbeteren. Dat betekent overigens niet dat we de strijd al opgeven. Elke kans die we krijgen om het tij te keren, zullen we aangrijpen. Aan de inzet zal het zeker niet liggen. Ik geniet van de werklust, zeker ook van de jonge jongens in mijn selectie. Maar of het alles bij elkaar genoeg is? We gaan het zien."

Jan Timmer