woensdag 24 april

Filmbieb 'The Quiet Girl'
19:15, Papendrecht, bibliotheek. In de bibliotheek in het gemeentehuis van Papendrecht draait op woensdagavond 24 april vanaf 19.15 uur de film The Quiet Girl, gebaseerd op het boek 'Pleegkind' van Claire Keegan. Het Ierse meisje Cáit wordt in de zomer van 1981 door haar familie weggestuurd. Ze trekt bij vrienden van haar moeder in die ze voor de eerste maal ontmoet. Gedurende haar verblijf bloeit Cáit open en ontdekt ze een nieuwe levenswijze, en stuit ze tevens op een geheim... De inloop is om 19:00 uur, maar de bibliotheek is gewoon open, dus eerder komen kan ook.

vrijdag 26 april

Nirvana's MTV Unplugged in New York
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Legendary albums live presenteert op vrijdag 26 april vanaf 20.15 uur Nirvana's MTV Unplugged in New York in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Op 18 november 1993 betrad Nirvana het podium van Sony Music Studios in New York City, waar ze een set speelden die de muziekgeschiedenis in zou gaan. De stem van frontman Kurt Cobain was in topvorm en zijn optreden was gevuld met een gevoel van kwetsbaarheid en pijn dat altijd al het kenmerk van zijn songwriting was. Helaas zou dit Unplugged optreden van een van Nirvana's laatste zijn. Slechts vijf maanden later werd Cobain dood aangetroffen in zijn huis.Legendary Albums Live presenteert de LA-Live band, aangevoerd door zanger-gitarist Jan de Witte (voorheen 3JS, sinds 2019 verder als Blanko) en onder regie van Aike Dirkzwager, een indringende remake van deze een van de meest iconische en geliefde optredens uit de rockgeschiedenis. Een avond Nirvana inclusief de Nevermind en In Utero hits waaronder Smells Like Teen Spirit. Entree bedraagt 28,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

donderdag 2 mei

Lezing verzetsheld Jan Koopmans
19:30, Sliedrecht. In het Sliedrechts Museum geeft Ad den Besten een lezing over het leven van verzetsheld Jan Koopmans. Koopmans is geboren in Sliedrecht en heeft een indrukwekkende geschiedenis achtergelaten. Jan Koopmans, een predikant van oorsprong, studeerde theologie en diende als voorganger in Zeeland en later in de Noorderkerk in Amsterdam. Als predikant verschafte hij joodse inwoners doopbewijzen waardoor zij konden ontsnappen aan deportatie naar vernietigingskampen. Entree: 5 euro. Inschrijven: secretariaat@sliedrechtsmuseum.nl

vrijdag 3 mei

Rapunzel De Musical
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. De familievoorstelling Rapunzel De Musical wordt op vrijdag 3 mei vanaf 14:30 uur uitgevoerd in Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht. Na het succes van Belle en het Beest en Assepoester de Musical, beide winnaars van de Musical Award 'Beste Familiemusical', brengt Van Hoorne in seizoen 23-24 Rapunzel de Musical naar het theater. Voor iedereen vanaf vier jaar. In deze voorstelling komt het welbekende verhaal tot leven over het meisje met haar prachtige lange haren. Met Sita Vermeulen als Rapunzel, alle betoverende liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een flinke dosis humor. Het verhaal Rapunzel is een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met de speciale gouden schaar. Terwijl Rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar de kapper die in het bezit is van een gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar als blijkt dat ook de molenaarszoon zijn oog op Rapunzel heeft laten vallen, raakt ze verwikkeld in een hilarische strijd om haar hart. De molenaarszoon besluit de prinses te ontvoeren en op te sluiten. In eenzaamheid droomt Rapunzel van een dappere man die haar zal bevrijden.Bezoekers kunnen verkleed komen naar het theater en zich aanmelden voor de sprookjesverkleedwedstrijd. De mooiste creatie wordt beloond met een sprookjesachtige prijs. Daarnaast kun je na de voorstelling alle acteurs in het echt ontmoeten, tijdens een uitgebreide meet & greet in de foyer van het theater. Entree bedraagt 23,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

maandag 6 mei

Het Voorgevoel in Theater De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. In Theater De Willem aan de Van der Palmstraat in Papendrecht staat op maandag 6 mei vanaf 20.15 uur Het Voorgevoel op het programma. Het theater presenteert dan het nieuwe programma van het komend seizoen. Tijdens deze feestelijke avond zien bezoekers alvast een voorproefje van artiesten die volgens theaterseizoen met hun programma op ons podium staan. Wie dat zijn blijft natuurlijk nog even een verrassing! Maar het wordt absoluut een feestje!Op dinsdag 7 mei om 10.00 uur staat het programma online op de website en start de verkoop exclusief voor Vrienden van het Papendrechtse theater. Vanaf die dag is ook het programma af te halen bij Theater De Willem en Sportcentrum Papendrecht. Ook wordt de brochure thuisbezorgd in Papendrecht bij degenen die de afgelopen twee seizoenen te gast is geweest in het theater of in Papendrecht woont. Maandag 20 mei, vanaf 10.00 uur, start de verkoop voor iedereen.Entree bedraagt 7,50 euro. Voor meer informatie en kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.