Drechtstreek houdt aansluiting met 3-0 zege op Unitas

papendrecht • De thuiswedstrijd tegen het balvaardige Unitas eindigde in een ruime overwinning voor Drechtstreek.

Unitas, dat vaak de bal mocht hebben, kwam op achterstand na een goede actie van Nik Semcesen, die Koen Lighaam (10e minuut ) in staat stelde om te scoren: 1-0 Drechtstreek dat de druk opvoerde kwam via goed combinatievoetbal op 2-0 door Jordy van Walsem. Dit was tevens de ruststand. Na de rust een feller spelend Unitas, dat echter nauwelijks doelrijpe kansen kreeg. Invaller Patrick Tukker brak met de 3-0 het Gorinchemse verzet.

De Zwerver verliest na goede eerste helft

kinderdijk • De Zwerver bereidt zich voor op een afzink naar de derde klasse, de tweede degradatie op rij. Op De Schans werd zaterdag met 1-3 verloren van IFC.

Nieuw-Lekkerland geeft niet op

rotterdam • Het ontlopen van de nacompetitie in de 1e klasse D blijft een opgave voor Nieuw-Lekkerland, maar de ploeg van Fop Gouman strijdt met de derde overwinning op rij voor wat het waard is. De groenwitten bleven in de eerste helft, mede door andermaal goed keeperswerk van Ronald Vlot, redelijk goed op de been tegen Sparta AM: 0-0 bij rust. Na rust met de wind in de rug een feller Nieuw Lekkerland, dat het initiatief naar zich toetrok. De ingevallen Damien Muller kon in de 75e minuut de voorsprong voor zijn ploeg met een fraaie goal laten aantekenen. Lang kon de Gouman-equipe niet genieten van de voorsprong. Nog geen drie minuten later werd de gelijkmaker gescoord door de Rotterdammers. Het was uiteindelijk weer Muller die in de 88e minuut de winnende en o zo belangrijke treffer scoorde, die ondanks acht minuten extra tijd de dik verdiende overwinning opleverde.