Alblasserdam komt na goede start toch ruim tekort

alblasserdam • Alblasserdam begon zaterdag goed tegen Wieldrecht, maar kwam uiteindelijk toch ruim tekort: 3-6.

Alblasserdam startte furieus en wist in de derde minuut al te scoren, maar deze goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. In de elfde minuut was het alsnog raak. Mark Buijs werd in de zestien neergelegd en Samet Gorer schoot vervolgens de penalty feilloos binnen. Mark Buis wist hierna, met een prima solo, in de twintigste minuut de 2-0 te scoren.

Wieldrecht kwam in de 26e minuut echter op 2-1 en in de 28e minuut zelfs op 2-2. Een schitterende goal van pakweg 40 meter (een speler van Wieldrecht zag de Alblasserdam-goalie te ver voor zijn goal staan en schoot van grote afstand raak) zorgde vlak voor rust voor een 2-3 voorsprong van Wieldrecht.

Na rust, in de 49e minuut, maakte Wieldrecht de 2-4. Alblasserdam zette hierna aan, maar in de tegenstoot scoorde Wieldrecht in de 56e minuut de 2-5. Alblasserdam, dat zeer sterk startte, kon in de tweede helft niet meer aanhaken. Hierna werd het eerst nog 3-5 via Samet Goren en daarna 3-6.

De Alblas mist overtuiging

dordrecht • De Alblas slaagde er niet in om voor een verrassing te zorgen. Op bezoek bij nummer twee Oranje Wit werd met 3-0 verloren.

KNZB blijft bij besluit: Thomas Verhoeven niet naar EK Zwemmen

papendrecht • De Koninklijke Nederlandse Zwembond KNZB blijft bij het eerdere besluit dat Nederlanders die de EK-limiet hebben gezwommen, niet naar het eindtoernooi mogen. Ook de extra ingelaste Algemene Leden Vergadering (ALV) donderdag heeft daar geen verandering in gebracht.

Papendrechter Thomas Verhoeven (26), die in clubverband bij Feijenoord Albion Swimming in Rotterdam traint, is één van de gedupeerden.

Voor zijn Olympische kwalificatiekans op de honderd meter vlinderslag maakt het overigens niet uit. Nu Verhoeven tussen 10 en 23 juni niet op de Europese Kampioenschappen langebaan (EK lb, vijftig meter) in Belgrado staat, wil hij naar de Italiaanse wedstrijd Setti Colli.