Gehavend Smash’66 komt tekort: spannende strijd in promotieklasse

Sport

ALBLASSERDAM • Een gehavend Smash’66 is strijdend ten onder gegaan tegen de nummer 2 Donki Sjot uit Den Dungen. De ploeg heeft haar huid duur verkocht, maar uiteindelijk waren de harde cijfers een 4-0 nederlaag.

Door de afwezigheid van drie speelsters moest er noodgedwongen worden gespeeld in een wat aangepaste opstelling. Toch leidde dat in de eerste set niet tot grote problemen en konden de Alblasserdamse dames goed mee met hun opponent. Vechtend voor elk punt waren er mooie en lange rally’s en gingen beide ploegen gelijk op, waarbij de ploeg uit Den Dungen steeds een paar puntjes voorsprong had. Het eerste setpunt van Donki Sjot op 24-21 kon nog worden weggewerkt maar het tweede was raak: 25-22.

In de tweede set keek Smash al snel tegen een 7-1 achterstand aan en dat kwam die set ook niet meer goed. Met 25-8 was het verschil duidelijk en even werd er gevreesd voor een fikse afstraffing.

Veerkracht is bewonderenswaardig
Maar de veerkracht van deze ploeg is dit seizoen bewonderenswaardig. Men herpakte zichzelf en maakte er weer een mooie wedstrijd van. Zowel de derde als de vierde set waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Het grote verschil was dat Smash blokkerend geen vat kreeg op de lange aanvalsters en zelf aanvallend moeilijker tot scoren kwam. Maar dat laatste lag ook aan de uitstekende verdediging van de tegenstander. De setstanden 25-20 en 25-19 waren een goede afspiegeling van de krachtsverhouding in deze wedstrijd.

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is dat jeugdspeelster Yuni Huizer als invalster verdienstelijk debuteerde en zich op dit niveau prima staande wist te houden.

In de strijd onderin in de promotieklasse wordt het met de week spannender. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Smash 5 punten voorsprong op de nummer laatst Minerva, dat op papier een lichter programma heeft. Maar met hun vechtlust en veerkracht moet het voor de dames van Smash mogelijk zijn zich te handhaven.