woensdag 1 mei

Lentemarkt in Verpleeghuis Lingesteyn in Leerdam
12:30, Leerdam. Verpleeghuis Lingesteyn organiseert een Lentemarkt. De opbrengsten van de Lentemarkt komen ten goede van de bewoners van het verpleeghuis.
De bezoekers zijn welkom van 12:30 tot 16:00 uur. Er is een minirommelmarkt met kraampjes met boeken, plantjes, kaarten en verlotingen. Ook worden op de Lentemarkt spullen verkocht die de bewoners handgemaakt hebben. Verder zijn er diverse lekkernijen.

woensdag 8 mei

Laatste bijeenkomst Senioren vereniging ASVL Lexmond
14:00, Lexmond. De Senioren vereniging ASVL Lexmond houdt hun maandelijkse bijeenkomst in Huis het Bosch. Dit is de laatste middag van het seizoen, 4 September starten ze weer.
Deze avond wordt er een film over de Hoekse waard gedraaid en na de pauze een quiz gespeeld. Leden zijn gratis, niet leden betalen €7,50. Bezoekers krijgen koffie/thee en na afloop een drankje met een bitterbal.

donderdag 9 mei

Rommelmarkt in Everdingen
10:00, Everdingen. Stichting Rommelmarkt De Heilige Drie Eenheid organiseert de 48ste Rommelmarkt in Everdingen. Met meer dan 20 kramen zijn onder meer verkrijgbaar de enige echte wafels, tweedehands boeken, vintage kleding, meubels, prullaria en nog veel meer. Met de lootjesverkoop vallen ook dit jaar weer prijzen te winnen. Of maak een rondrit door het dorp in een oude brandweerauto.
Openingstijden: 10:00 tot 15:00 uur. Adres: Lekdijk 27, Everdingen

zaterdag 11 mei

Rommelmarkt in Ameide
9:00, Ameide. In Ameide wordt op de zaterdag na hemelvaart weer de rommelmarkt gehouden.
Deze grote rommelmarkt, met meer dan 100 kramen, biedt alle ingrediënten voor een gezellig dagje uit. De markt vindt plaats rondom de Hervormde Kerk (Kerkstraat, Molenstraat & Hogewaard). Verkrijgbaar zijn onder meer antiek, curiosa, spelletjes, boeken, kleding, witgoed en meubels, allemaal gesorteerd. De markt is open van 9:00 tot 14:00 uur.

Coopmarkt in Hei- en Boeicop
9:00 - 13:00, Hei- en Boeicop. Achter de kerk in Hei- en Boeicop wordt voor de 32ste keer de jaarlijkse rommelmarkt gehouden.
Geïnteresseerden kunnen er terecht voor antiek en curiosa, boeken en langspeelplaten, kleding, moederdagartikelen, speelgoed en eigengemaakte wenskaarten. Voor jong en oud valt er van alles te beleven. De sponsorwedstrijd, dit jaar de Rodeo stier, vormt het einde van de markt.

vrijdag 24 mei

Kaarslicht Concert: CHIaRA Trio klassiek
20:00, Vianen. CHIaRA speelt stukken van de Nederlandse componiste Mathilde Wantenaar (winnares Buma Classic Award) en Cl. Schumann, F. Schubert, J.Brahms, A, Arensky, S.Rachmaninov, R. Glière en A. Piazzolla.
Het CHIaRA trio wordt geroemd om haar timing, zuiverheid, onberispelijk samenspel en muzikaliteit. Het trio bestaat uit Andrea Bentivoglio, viool, Ephraim van IJzerlooij, cello, en Paul de Boer op IBach-vleugel. Alle drie zijn ervaren en veel gevraagde concertmusici.
Het concert is in intieme sfeer, met een kaarslicht en een wijntje. Een verstilde oase in een woelige wereld. Voorstraat 2, Aan de Lekpoort. Zaal open: 19.30 uur. Reserveren aanbevolen i.v.m. beperkte plaatsen. Vrijwillige bijdrage voor musici.Info en reserveringen: 06 558 63 705 en info@artivocaalvianen.nl.

zaterdag 25 mei

Theatervoorstelling voor kinderen in Lexmond
14:30, Lexmond. Er is weer een leuke voorstelling in Lexmond bij De Drie Snoecken. 'Peter en de Wolf' is een muzikale, interactieve voorstelling, die vier jaar geleden ook werd gespeeld in De Drie Snoecken en een groot succes was. De voorstelling van Mirjam van den Boogaard en Izak Boom is een eigentijdse vrije versie van het door Sergej Prokofjev geschreven verhaal, toegesneden op jonge kinderen.
Prachtige muziek, humor en poëtische momenten wisselen elkaar af. De voorstelling is bedoeld voor kinderen van ongeveer 3 tot en met 7 jaar oud en start om 14:30 uur. Kaartjes zijn 10 euro voor een kind met 1 begeleider inclusief limonade. Voor meer info en kaartverkoop neem contact op met info@dedriesnoecken.nl of 06-31908304.

JAMPOP in Everdingen
20:30, Everdingen. Op het JAMPOP podium staat deze avond de Meryn Bevelander Band. Naast eigen werk speelt de band een Gary Moore Tribute. Zaal open vanaf 20:30 uur in dorpshuis 't Knooppunt te Everdingen. Toegang: €10.

zondag 9 juni

16e Openluchtluchtdienst met Gor Khatchikyan
14:30, Leerdam. Op het Dr. Reilinghplein in Leerdam wordt een bijzondere dienst gehouden. De organisatie Leerdam Praise zet weer honderden stoeltjes klaar voor de 16e editie van de Openluchtdienst. Het thema is ‘Jij bent in beeld!’ en dit jaar spreekt Gor Khatchikyan hierover. De muziek wordt verzorgt door de Leerdamse praiseband Connect.
De toegang is gratis. Na afloop van de dienst is er voor de bezoekers iets te drinken met wat lekkers. Kijk voor meer informatie op de social media van Leerdam Praise of op de website: www.leerdampraise.nl