Derde overwinning LTV Vianen

Vianen • Ook de derde competitiedag van het eerste team van LTV Vianen is gewonnen, hierdoor blijft het team ongeslagen in de competitie. Ondanks het slechte weer werd er met 6-0 gewonnen van de Hoge Heide uit Vlijmen.

Sander Goldbach opende de dag in de eerste singel, hij versloeg zijn tegenstander in straight sets met 6-3, 6-4. Niet veel later volgde Bas Hertsenberg, die met grote overmacht de tweede singel naar zich toe trok en slechts drie games verloor in twee sets (6-1 6-2).

Jeroen van Hoeflaken bleek zich als een ware sluwe vos te ontpoppen in zijn singelwedstrijd, waarbij hij zijn tegenstander overklaste met listige lobs en volwaardige volleys (6-1 6-4). Ook Rik Hertsenberg had weinig tot geen moeite om de overwinning naar zich toe te trekken, slechts 3 games afstaand in twee sets, net als zijn broer Bas (6-2 6-1).

Sterke dubbels
Voor de dubbels werden opnieuw sterke combinaties gevormd. Bas en Sander stonden samen op de eerste dubbel, waarbij ze na een spannende eerste set de overwinning binnenhaalden via een tiebreak, gevolgd door een overtuigende 6-3 in de tweede set. Marcel Tersteeg en Rik Hertsenberg vormden een solide duo in de andere dubbel, waarbij ze de tegenstanders slechts 5 games gaven.

Al met al was het een goede dag voor het eerste team van LTV Vianen, waarbij ze wederom een stap dichterbij het kampioenschap kwamen. Inmiddels is de voorsprong opgelopen tot vier punten op naaste concurrent Haaften.


Waterpolodames De Linge/PCG spelen gelijk 

LEERDAM • De waterpolodames van De Linge/PCG speelden zaterdag met 5-5 gelijk tegen Aguamigos.

De wedstrijd begon sterk vanuit de Linge/PCG. De thuisspelende dames wisten het doel snel te vinden en kwamen op voorsprong. In de tweede periode hielden zij dit vast en liepen zij uit naar een 3-1 ruststand. In de vierde periode kregen de dames van DeLinge/PCG het zwaarder en dit resulteerde in een onverwachts spannende wending. AquAmigos wist maar liefst driemaal op rij het doel te vinden, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijke stand. De dames sluiten het seizoen af met een vijfde plaats in het klassement. Doelpunten: Lisanne Plenter (2), Iris Schepers, Merel van der Veen,Lupi Lopez Caridad (allen 1).


PV De Snelvlucht

ameide • De wedvlucht Bierges is zaterdag bij PV De Snelvlucht gewonnen door M. Jansen.

Uitslag Bierges (22 deelnemers, 797 duiven in concours): M. Jansen 1, 4, 5, 9, 22; L. v.d. Wilt 2, 13; H. Bouwmeester & Zn 3, 30; Erik Kool 6, 7, 8, 12, 21; Leo v.d. Ham 10, 23; Ad Zwartbol 11, 24; Jarco de Jong 14, 17, 19; Boon-v.d. Heuvel 15, 16; Kuiper & Van Steenderen 18, 20.