Erik van Rooij toch niet naar Asperen

ASPEREN • Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging Asperen. De Eindhovenaar moet vanwege gewijzigde omstandigheden bij zijn werkgever iedere zaterdag aan het werk en kan daardoor geen zaterdagclub onder zijn hoede nemen.

Dennis Rooijackers, doelman van Asperen en lid van de Technische Commissie legt uit: “Vorige week heeft Erik ons laten weten dat hij toch niet bij ons aan de slag kan. Hij baalde hier duidelijk enorm van. Sinds de winterstop is hij meerdere keren wezen kijken en hij had het oefenprogramma al nagenoeg klaar. Het tekent zijn bevlogenheid. Hij kan hier dan ook niets aan doen, dit is overmacht en we nemen hem dan ook niets kwalijk. Zowel voor hem als voor ons is dit jammer.”

Op zoek naar nieuwe trainer 
De zaterdagvierdeklasser, die nog in een hevige strijd om lijfsbehoud is verwikkeld, heeft de zoektocht naar een vervanger inmiddels opgestart. Rooijackers: “Veel trainers zijn voor komend seizoen natuurlijk al onder de pannen, maar we gaan zien wie er reageren en gaan zelf ook op zoek. Uiteindelijk gaan we ervoor zorgen dat er komend seizoen gewoon weer iemand voor de groep staat.”

Vertrouwen in handhaving
Of de nieuwe trainer in de vierde of in de vijfde klasse aan gang gaat is dus nog de vraag.
Rooijackers: “We hebben de laatste weken een mooie reeks neergezet en dat geeft heel veel vertrouwen. We geloven er dan ook echt in dat het nog mogelijk is om die zesde plek te bemachtigen.”