Doek valt voor Leerdam Sport’55

SPIJK • Na de thuisnederlaag van vorige week moest Leerdam Sport’55 ook zaterdag het onderspit delven. Het werd 4-0 bij SVS'65. Dit betekent dat de ploeg volgend jaar in de vijfde klasse uitkomt.

Trainer Henk Donga: “Door de twee rode kaarten van vorige week en drie geblesseerde spelers speelden we natuurlijk niet in onze sterkste opstelling. Je kunt hier weinig aan doen. Ik was overigens wel tevreden over de inzet van mijn jongens.”

Over de arbitrale leiding was de trainer van Leerdam Sport’55 niet te spreken. “Het penaltybeleid van deze scheidrechter vond ik uiterst discutabel en ik wilde hem hierop in de rust even aanspreken, maar hij was hiertoe niet bereid", aldus de trainer van Leerdam Sport’55.


HSSC'61 maakt er acht in Dordrecht 

DORDRECHT • In de stad van de schapenkoppen boekte HSSC’61 een gemakkelijke en dik verdiende overwinning: 1-8.

Trainer Robin van Holst: “Het was vandaag niet moeilijk om de punten mee naar huis te nemen. We hebben het prima gedaan en veel gescoord.”

De doelpunten van HSSC’61 kwamen tegen het al gedegradeerde FC Dordrecht op naam van Nicky van Dam (vier keer), Lucas van Dam (twee keer), Wouter Verhoef (één keer) en Jari Aantjes (één keer).

“We maken ons nu op voor de volgende wedstrijd op 11 mei in en tegen Asperen. Een heel belangrijke wedstrijd”, aldus Van Holst. HSSC’61 staat nog net op de veilige zesde plek, met twee punten voorsprong op Asperen en nog maar twee wedstrijden te gaan.


Meerkerk put moed uit punt 

MEERKERK • Een strijdbaar SV Meerkerk speelde met 1-1 gelijk tegen subtopper Groote Lindt.

“Tegen een goede tegenstander, niet voor niets winnaar van de tweede periode. Helaas wisten we de voorsprong niet over de streep te trekken”, aldus trainer Gert-Jan Koekkoek. Hij zag de Zwijndrechtenaren een kleine tien minuten voor het eindsignaal de gelijkmaker scoren. "Strijdlustig kwamen we in de eerste helft door de weer in de spits gepositioneerde Floren Streefkerk op voorsprong. Na rust kregen we via Milan van Dijk en herintreder Joop Friedeman kans op meer, maar helaas gingen die ballen er niet in. We hebben goede zaken gedaan, want de ploegen om ons heen hebben verloren. Met vertrouwen gaan we naar DFC.”