Turnsters DOS Vianen succesvol

PURMEREND/CULEMBORG • Tijdens de landelijke individuele halve finale voor turnsters uitkomend in de 3e divisie, is het Liese Altorffer van Gymnastiekvereniging DOS Vianen gelukt om zich te kwalificeren voor het NK.

In het Noordhollandse Purmerend turnde Altorffer samen met clubgenootje Kajsa Cannemeijer de halve finale bij de junioren. Het duo had zich via het district gekwalificeerd.

Beide turnsters turnden een zeer goede wedstrijd met hoge scores op de onderdelen sprong en brug.

Altorffer legde beslag op de gouden medaille, kwalificeerde zich hiermee voor het NK en mag ook nog in het weekend van 20 en 21 april a.s. uitkomen bij de toestelfinale brug. 

Cannemeijer werd knap vijfde in het eindklassement en plaatste zich voor toestelfinale sprong.

Culemborg 
Zes turnsters uit de B-selectie van de Viaanse vereniging turnden zaterdag in Culemborg hun tweede en laatste kwalificatiewedstrijd in het rayon.Isis den Otter en Amélie Lancee kwamen uit in supplement F in een samengesteld team met DSS Leerdam en dit team legde beslag op de zilver medaille.

Het DOS-team Zoë Vizee, Lise van Eijndthoven, Bo Bruins en Ivy Hollaar viel in niveau 7 net buiten het podium. Zij werden vierde maar ontvingen hiervoor wel een medaille.