donderdag 28 maart

Leerzame avond in Ameide
19:30, Ameide. Het ouderencomité organiseert weer een gezellige en leerzame avond in het Spant te Ameide. Alle 55-plussers zijn van harte welkom. Deze avond komen Jory Verwolf en Cees Uitenboogaard van de Historische vereniging een lezing geven. De toegang is gratis maar bij de uitgang vragen we wel een vrijwillige bijdrage voor de gemaakte kosten.

Jeroens Clan - Korte metten
20:15, Vianen. Het cabarettrio Jeroens Clan is terug met hun programma Korte metten. Ze spelen in Theater Vianen. Kaarten kosten €19,50 inclusief een consumptie. Meer informatie: www.theatervianen.nl

zaterdag 30 maart

Paasstollenactie Hope en Serve
Schoonrewoerd. Hoop en Serve houdt een paasstollenactie. Geïnteresseerden kunnen een paasstol met amandelspijs bestellen van 700 gram voor €8,50 en van 1000 gram €9,95. Bestellingen kunnen doorgeven worden tot en met woensdag 27 maart bij Marjan Meerkerk via 06 30006058 of info@hopeandserve.nl.De bestelling wordt op zaterdag 30 maart gratis thuisbezorgd.

Orgelconcert Passie en Pasen
16:00, Gorinchem, Grote Kerk. Stadsorganist Arjan Versluis geeft een concert dat in het teken staat van 'Passie en Pasen'. Deuren open om 15.30 uur. Entree is gratis. Wel is er een collecte. Na afloop is er gelegenheid om na te praten, ook met de organist. Info: gorinchemorgelstad.nl.

'Voute Party' Everdingen
20:30, Everdingen, 't Knooppunt. DJ's Jan & Bol zijn terug met foute vinyl geluiden en live feestzanger Ad Betzold. De avond wordt gehost door 3 Men in Black. Dresscode: fout. Entree bedraagt 5 euro.

zondag 31 maart

Paasliederen in Ameide
8:00, Ameide. Op Eerste Paasdag is er een samenzang: om 8:00 uur bij de Marijkeflat, om 8:20 uur bij Open Vensters, om 8:40 uur bij de Christinaflat en om 9:00 uur op het Wesselsveld.

Paasbrunch in de Bethelkerk
11:00, Leerdam. Het Zuid-Afrika Team van ZAT'24 organiseert een paasbrunch in de Bethelkerk. Na de dienst van die ochtend staat er, om circa 11:00 uur, een brunch klaar met lekkernijen voor bezoekers.
De entreekosten zijn €15 per persoon, €7,50 voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar oud en kinderen tot en met 3 jaar oud zijn gratis. Opgeven kan via www.geef.ws/paasbrunch. Voor vragen: zat24-kerkaandelinge@pgleedam.nl.

woensdag 3 april

Presentatiemiddag Lexmond
14:00, Lexmond. De seniorenvereniging ASVL Lexmond organiseert een middag over schrijver Jo Ooms, bekend als streekroman schrijver geboren in Groot Ammers. De heer Jan Boele vertelt op een leuke manier over het bewogen leven van Jo Ooms met gebruik van dia beelden. De middag begint om 14.00 uur in Huis Het Bosch. Leden gratis, niet leden €7,50. Bezoekers krijgen er koffie of thee, een drankje en een bitterbal bij.

zaterdag 6 april

Repair Café Vianen
9:00, Vianen. Het Repair Café Vianen is weer geopend. Vanaf 9.00 uur staat de koffie en thee klaar. Om 12.00 uur sluiten de deuren weer. Het Repair Café vindt plaats in Wijkcentrum Monnikenhof, te vinden aan de Langeweg 6B te Vianen. Meer informatie: www.repaircafe.nl, repaircafe@bomvianen.nl of 06-13636414.

vrijdag 12 april

Klaverjassen in Lexmond
20:00, Lexmond. Drie kaartverenigingen organiseren in Huis Het Bosch een klaverjas meerkamp voor bedrijven, sportverenigingen, buurtverenigingen, kaartclubs en vriendengroepen. Aanvang is om 20:00 uur. Er zal gespeeld worden met teams van 8 personen. Inschrijven kan tot 10 april via janverweij1951@gmail.com, 0641304532 of info@huishetbosch.nl. Het inschrijfgeld is €40 per team.

zaterdag 13 april

Activiteitenmarkt in Leerdam
9:00 - 13:30, Leerdam. Er wordt een activiteitenmarkt georganiseerd door de Christelijke Gereformeerde Kerk en Hersteld Hervormde Gemeente te Leerdam. De markt, waar een rommelmarkt onderdeel van uitmaakt, vindt plaats op het terrein van Verenigingsgebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1 te Leerdam. Ook kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen, terwijl bezoekers een kijkje nemen bij de tweedehands kleding. Tevens zal er een verkoop per opbod plaatsvinden. Het belooft een mooie dag te worden.

Concert Total Praise in Vianen
20:00, Vianen. De koren 'Inspiration Vianen' en 'Gospel Unlimited' (Hardinxveld-Giessendam) geven samen een concert: Total Praise. Dit concert wordt gehouden in het Oosterlicht College in Vianen. Het wordt een mooie muzikale avond waarbij beide koren zingen uit eigen repertoire: eigentijdse nummers en gospelsongs. Ook zullen zij gezamenlijk nog een aantal liederen zingen. Dit alles onder begeleiding van een liveband en beide dirigenten.De zaal gaat open om 19:30.
Kaarten kosten €7,50 per stuk en zijn online te koop via https://digitalekaartverkoop.nl/evenement/concert-total-praise/ of kijk op de website van Inspiration Vianen. Aan de deur kosten de kaarten €8,50.