DCV verliest van beter voetballend Papendrecht

krimpen a/d ijssel • Je hebt soms tegenstanders die je niet liggen. Papendrecht is zo’n opponent, weten ze bij DCV. De Krimpenaren verloren voor de tweede keer dit seizoen van de rood-zwarten. Zaterdag werd het 3-4. 

“Op zich een terechte uitslag,” oordeelde DCV-trainer Wout Ooms. Papendrecht opende voor rust de score, waarna Daan Beumer kort na de pauze de 1-1 aantekende. Vervolgens liep Papendrecht uit naar 1-3. Jonathan Linger zorgde met een rake vrije trap voor de 2-3. Opnieuw gaven de gasten een doeltreffend antwoord: 2-4. In blessuretijd bepaalde Rical Kayaturan de eindstand op 3-4. “Komende zaterdag zijn we vrij van competitieverplichtingen,” wist Ooms. “Daarna treden we aan tegen Nieuw-Lekkerland. Dat wordt een belangrijk potje. Dus: rug rechten en zorgen dat er dan staan.”

Lekkerkerk bakte er niets van in de uitwedstrijd tegen Slikkerveer. De teller stopte uiteindelijk bij negen treffers. “Dit doet veel pijn,” erkende Lekkerkerk-trainer Perry Bakema meteen. “Het was verschrikkelijk.” Bij rust was de stand al opgelopen tot 6-0. Na de pauze was Lekkerkerk iets minder zwak en kon de ultieme blamage -een 10-0 nederlaag- nipt voorkomen worden. 

FC Perkouw nam zaterdag een lekkere 2-4 overwinning mee uit Reeuwijk. Een uitslag die ervoor zorgt dat de ploeg van trainer Wim Eilander blijft meedoen in de bovenste regionen en volop uitzicht blijft houden op deelname aan de nacompetitie. 

Dilettant kreeg een 5-2 nederlaag om de oren bij Be Fair. Het begon allemaal nog zo aardig voor de Krimpenaren die Jimmy Koning de 0-1 zagen scoren. Daarna werd het billenknijpen voor de formatie van trainer Umut Takac. Be Fair kwam op 1-1, waarna Mohammed el Harracha namens Dilettant de 1-2 binnenschoot. Het antwoord van Be Fair liet niet lang op zich wachten (2-2). Met drie treffers binnen een kort tijdsbestek was het vervolgens over en uit voor Dilettant.
Stolwijk haalde flink uit met de 6-2 zege op koploper Bolnes. Stolwijk-trainer Marco Lange had zijn elftal op scherp gezet. "Als jullie geen pak slaag willen krijgen moeten we vanaf het beginsignaal er staan,” waren zijn wijze woorden. Cabauw versloeg het Woerdense VEP met 4-1 en neemt afstand van de ploegen die strijden tegen degradatie. Gouderak ging er met 4-0 stevig af in de IJsselderby met Moordrecht. "Het zat er gewoon niet in,” stelde trainer Sonny Risamasu nuchter vast. "Moordrecht toonde meer kwaliteit en vooral meer slimheid. Daarnaast toonden we teveel ontzag. Dan kan je zomaar met 4-0 verliezen.”