Expositie 'Stelletje Amateurs'

Expositie 'Stelletje Amateurs'

schoonhoven • In een iets andere vorm dan aanvankelijk de bedoeling was, exposeert Stelletje Amateurs Schoonhoven voor de eerste keer tijdens de pinksterdagen. Zo'n dertig amateur kunstmakers stellen een deel van hun werk tentoon op zondag 19 en maandag 20 mei. De kunstwerken bestaan uit verschillende disciplines/materialen, o.a. aquarel, acryl, pentekeningen, textielkunst, prenten en nog veel meer. De locatie van WelZijn Krimpenerwaard, Oranjeplaats 45B in Schoonhoven wordt 'omgetoverd' tot expositieruimte. Op beide dagen zijn belangstellenden tussen 10.00 en 17.00 uur welkom om binnen te lopen. Enkele 'amateurs' zijn live aan het werk te zien en er is ook gelegenheid om zelf een kunstwerkje te maken (5 euro p.p.).


Expositie van schilderijen

gouderak • Petra Drenth-Haverhoek presenteert haar schilderijen tot 10 juli in de bibliotheek van Gouderak. Na haar tijd als apothekersassistente ontdekte ze haar passie voor schilderen in het atelier Tournesol van Louisa de Jong. Haar creatieve inspiratie vindt ze vaak in de natuur, waarbij ze voornamelijk werkt met acryl- en aquarelverf, alsook met gemengde technieken. Ze transformeert landschapsfoto's uit binnen- en buitenland tot eigen creaties.


Weer genieten in Timmertuin

berkenwoude • De Timmertuin vormt met Pinksteren opnieuw een oase van kunst en rust. Al 15 jaar lang verwelkomt deze plek in Berkenwoude bezoekers om te genieten van het werk van dertig kunstenaars, variërend van schilderijen tot beeldhouwwerken en fotografie. De Timmertuin, gelegen aan Kerkweg 106, een kilometer buiten de kern, is geopend op beide Pinksterdagen (19 en 20 mei) van 11.00 tot 17.00 uur, met gratis toegang.


Lezing over wijnbouw in Schoonhoven

schoonhoven • Historicus en vinoloog Mariëlla Beukers verzorgt donderdagavond 25 april een lezing voor de historische vereniging Schoonhoven, waarbij ze zal spreken over de wijnbouw in Schoonhoven tijdens de late middeleeuwen rondom het kasteel van de graven van Blois. Ze zal in haar verhaal het hofleven en de wijnen van die tijd belichten. Na afloop van de lezing, in samenwerking met wijnhandel Oostendrop, is er een wijnproeverij met wijnen die gemaakt zijn van druiven die ook in de middeleeuwen verbouwd werden. Aanvang om 20.00 uur in het Arto Theater aan Het Klooster 5 in Schoonhoven. De toegang is vrij, ook voor niet-leden.


Stroopwafelverkoop

lekkerkerk • Jongeren van hervormde gemeente 't Venster gaan in de week van 22 t/m 26 april in Lekkerkerk langs de deuren om stroopwafels te verkopen. De opbrengst is ten bate van een werkvakantie naar Roemenië deze zomer.