Jongeren exposeren 'Zilverbinding'

schoonhoven • Wethouder Irma Bultman opende vrijdag de expositie ‘ZilVERbinding’ van jongerenproject Sprekend Zilver.

Afgelopen twaalf weken werkte een groep jongeren tijdens dit project aan een sieraad dat voor hen van betekenis is. Tot en met 13 mei schittert hun werk in het Zilvermuseum.
De jongeren kwamen tijdens een brainstorm zelf op de naam van de exposite: Zilverbinding. Immers hebben zij elkaar gevonden via het zilver en ook letterlijk in de workshop het zilver verbonden. “Ons werk is echt handmade, je wordt er happy van”, aldus een van de jongeren. Bij de expositie kan de bezoeker lezen waarom een bepaald werkstuk gemaakt is. Vaak schuilen daar heel persoonlijke redenen achter, zoals de gravering van de naam van een oma, aan wie nog vaak gedacht wordt.
Sprekend Zilver is een innovatieve samenwerking van het Zilvermuseum en Gro-Up Buurtwerk en is mogelijk dankzij het Fonds voor Cultuurparticipatie. ‘Samen cultuur maken versterkt de veerkracht van jongeren, verbindt en stimuleert de persoonlijke ontwikkeling’, meldt het Zilvermuseum. ‘In de afgelopen twaalf weken hebben de jongeren veel plezier beleefd met elkaar, een mooi sieraad gesmeed en kennisgemaakt met het beroep van de goud- en zilversmid. Naast de lessen in het Zilvermuseum bezochten zij de Vakschool Schoonhoven, goudsmid Kirsten Quaedackers en zilversmid Paul de Vries’. In september start het project met een nieuwe groep. Jongeren kunnen meedoen in de leeftijd van 12 (brugklas) tot en met 18 jaar. Meer informatie: Ilona.vanelswijk@gro-up.nl