Haastrecht trekt aan het langste eind tegen Arkel

regio • Haastrecht versloeg Arkel met 3-1 en is na de winterstop nog ongeslagen.

De felle wind maakte het voetbal moeilijk. Stefan Bakker zette de thuisclub verdiend op voorsprong. Arkel dat stug verdedigde, kwam nog voor rust langszij.

Ingraven
In de tweede helft gingen de bezoekers zich ingraven en zochten de aanval op via de diepe bal.

Haastrecht-trainer Mike Spencer na afloop:

"Veel kansen kregen we niet, maar we bleven geloven in een goed resultaat. We hebben immers spelers die makkelijk een goal kunnen maken. Thijmen Raateland zette ons op voorsprong, waarna Robert Dongelmans de strijd besliste met een rake vrije trap.”
Schoonhoven speelde in Zwijn-drecht met 3-3 gelijk tegen Groote Lindt.

In de eerste helft namen de Schoonhovenaren een 0-2 voorsprong via Martijn Neven en Connor Deadman, maar verzuimden de marge groter te maken. Veel kansen werden niet benut. Nog voor rust viel de aansluitingstreffer.

Bilal Ouahalou scoorde in de tweede helft al snel en een Schoonhovense zege lag voor de hand. Uit een standaardsituatie viel echter de tweede aansluitingstreffer en vlak voor tijd zelfs de gelijkmaker. Een doelpunt van Chiel Schenk werd op advies van de thuisvlagger geannuleerd. In blessuretijd ontving Karsten Boringa zijn tweede gele kaart.