In Theater Concordia in Haastrecht is er donderdag 28 maart weer een filmavond, met dit keer de film ‘De Acht Bergen’.
In Theater Concordia in Haastrecht is er donderdag 28 maart weer een filmavond, met dit keer de film ‘De Acht Bergen’. Foto: aangeleverd

woensdag 27 maart

Yin yoga
9:00-10:00 Schoonhoven, Baraq, Het Bastion 5. Wekelijkse yin yoga les. Met aandacht voor ademhaling, ontspanning, flexibiliteit en mobiliteit. Yin yoga is gericht op het dieper liggende bindweefsel. ‘In deze rustige les leer je luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft’. Gratis proefles.

Kinderkledingbeurs
9:30-12:30 Stolwijk, Baanbreker, Kerspelpad 18. Beurs met tweedehands kinderkleding in maten 74 tot 176. De beurs, georganiseerd door de cliënten en medewerkers van de Baanbreker, wordt gehouden op twee ochtenden, 27 en 28 maart van 9.30 tot 12.30 uur.

Open schaakavond
19:30 Schoonhoven, wijkcentrum ‘t Huis van Noord, basisschool De Vlieger, Voltastraat 2 (ingang Leeghwaterstraat 1). In wijkcentrum ‘t Huis van Noord is er wekelijks op woensdag een schaakavond waar liefhebbers van het klassieke bordspel het tegen elkaar kunnen opnemen. De schaakavonden staan open voor iedereen, ongeacht leeftijd en niveau. Voor meer informatie: schaken@hhvn.nl.

Bingo
19:30 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. De bingoavond bestaat uit tien rondes. Kaarten kosten 11,50 euro en zijn online verkrijgbaar via www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl of bij de receptie op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Five Great Guitars - Guitar Heroes
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Een nieuw, uniek en uiterst swingend jubileumprogramma van de absolute top van gitaarspelend Nederland (en ver daarbuiten...). Met Jan Kuiper, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer, Digmon Roovers en Marcel de Groot. In 2024 bestaan de Five Great Guitars 25 jaar. 25 jaar gitaar muziek van het allerhoogste niveau. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Dit is van ons - TG Aluin
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. Activiste Just stelt zichzelf de vraag; hoe is een klein land als Nederland zo welvarend geworden? Ze neemt het heft in eigen hand en reist af naar de 17e eeuw om Jan Pieterszoon Coen te ontmoeten. Just daagt J.P. Coen uit om zichzelf en zijn handelen te verantwoorden in de 21e eeuw. Coen moet zich zien te redden in een wereld die anders over grondstoffen, bezit, winsten en mensenrechten is gaan denken. Weet J.P. Coen zich staande te houden in de huidige cancelmaatschappij? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 28 maart

Kinderkledingbeurs
9:30-12:30 Stolwijk, Baanbreker, Kerspelpad 18. Beurs met tweedehands kinderkleding in maten 74 tot 176. De beurs, georganiseerd door de cliënten en medewerkers van de Baanbreker, wordt gehouden op twee ochtenden, 27 en 28 maart van 9.30 tot 12.30 uur.

Volksdansen in Ammerstol
10:00-11:00 Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4. Wekelijks (van sept. tot eind mei) wordt er gevolksdanst o.l.v. de ervaren docente Margreet. Het volksdansen bestaat uit een selectie van dansen uit alle delen van de wereld, zowel oude als moderne. Belangstellenden kunnen een keertje komen kijken of een proefles meedoen.

Spelavond
19:30 Willige Langerak, Buurthuis 't Wilgegat. Nieuwe spelavond, waarbij het klaverjassen en biljarten om 19.30 uur begint en het rummikuppen om 20.00 uur. Uitslag 14 maart: bij rummikuppen was Lize de Haay met 24 strafpunten de beste, bij het klaverjassen Gijs Schep met 4956 punten. Nieuwe deelnemers zijn welkom.

Concordia Filmavond: 'De Acht Bergen'
20:15 Haastrecht, Theater Concordia. 'De Acht Bergen' vertelt het verhaal over de vriendschap tussen Pietro en Bruno. Ze leren elkaar kennen in een dorpje in de Italiaanse Alpen als ze twaalf jaar oud zijn. Pietro is een piekerende stadsjongen en Bruno een nuchter kind van de bergen, en toch sluiten de twee een vriendschap die een leven lang zal duren. Al zijn er onderweg wel veel pieken en dalen. Kaarten (à 9 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vrijdag 29 maart

Gymnastiek in Ammerstol
9:00-9:45 Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4. Deze wekelijkse les, geleid door Conny Ponsen, heeft als hoofddoel om zolang mogelijk beweeglijk te blijven. De oefeningen worden op muziek uitgevoerd en richten zich op alle spiergroepen in het lichaam, van top tot teen. De les omvat loopoefeningen, stoeloefeningen voor spierversterking en een vrolijk spel dat ook de mentale alertheid stimuleert. Iedereen die graag in een groepsomgeving aan zijn of haar conditie wil werken, is welkom om eens te komen kijken of een proefles mee te doen.

Paasdiner
12:00 Schoonhoven, Oranjeplaats 45B. Paasdiner bij Welzijn Krimpenerwaard. De kosten zijn 12,50 euro. Aanmelden voor woensdag 27 maart bij Nadia Zaidi, tel. 085-0662370 of n.zaidi@welzijnkrimpenerwaard.com.

Klaverjassen
19:30 Schoonhoven, verenigingsgebouw 'De Zilverstad', Nieuwe Singel 39. Speelavond klaverjasclub 'Op Goed Geluk'. Laatste uitslag: 1. Piet Verdel 6.241 punten; 2. Gerrit Klarenbeek 5.721 punten; 3. Anja Neven 5.295 punten. Poedelprijs: Gijs van der Meer, 3.583 punten. Iedereen is welkom om een potje te komen kaarten.

zaterdag 30 maart

Kim Schuddeboom - Ongeschreven
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. 'Ongeschreven' is de eerste avondvullende voorstelling van Kim, een stand-up show pur sang, live, rauw en ongefilterd. Voor sommige mensen niet herkenbaar, maar dat geeft niet. Uit ervaring weet Kim dat je prima kunt functioneren in een omgeving waar je de mensen niet begrijpt. En dat gunt ze iedereen; waarom zou je proberen anderen te begrijpen als je zelf werkelijk geen idee hebt? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

Dance Classics on Tour
20:00 Lopik, Partycentrum In 't Witte Paard, Cabauwsekade 42. Discoparty met de band Disco Dance Department en dj Niek Zuidhof. Toegang voor enkel de dansavond is 25 euro. Een VIP arrangement met een koud en warm buffet vooraf en toegang tot de dansavond kost 59,95 euro. Kaarten zijn te bestellen op www.danceclassicsontour.nl.

Passie- en paasconcert
20:00 Krimpen a/d IJssel, Sionskerk, Nieuwe Tiendweg 17. Het Christelijk Krimpens Mannenkoor geeft samen met Young Ladies Choir Hadassah een passie- en paasconcert, met als thema 'Lijden-verlaten-overwinning'. Het mannenkoor staat onder leiding van Hans van Blijderveen en het Young Ladies Choir Hadassah onder leiding van Ria van den Noort. Verder werken aan deze avond mee Arie van der Vlist (orgel), Laurence Fierens (piano), Jolanda den Houter (hobo) en Anne van Rij (dwarsfluit). De toegang is vrij.

Passieconcert
20:00 Schoonhoven, Baraq, Het Bastion 5. Koor Op Weg en muziekvereniging Tavenu verzorgen een gezamenlijk passieconcert. Er klinken muziekstukken die een link leggen met het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus, waaronder nummers uit de musical Jesus Christ Superstar, het ontroerende 'No Goodbye', 'Yesterday', 'Halleluja' en 'Mary Did You Know'. De uitvoering is een knipoog naar het landelijk bekende The Passion, wat ieder jaar op televisie wordt uitgezonden. De toegang is gratis.

zondag 31 maart

Brunch
12:00 Schoonhoven, De Ark, Groene Singel 10. Sinds een jaar wordt er op de laatste zondag van de maand een brunch georganiseerd in De Ark. Bedoeld voor wie zin heeft om anderen te ontmoeten en samen te eten. Organisatie is in handen van de gezamenlijke kerken in Schoonhoven. Info: 06-45068020.

maandag 1 april

Country Café
14:30 Haastrecht, Theater Concordia. Het Goudse trio Change of Key plaatst het publiek centraal tijdens hun muzikale middag. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de setlijst samen te stellen door verzoekjes in te dienen. Een lijst met nummers ligt klaar in de zaal, waaruit gekozen kan worden. Daarnaast kunnen bezoekers ook vooraf een lijst ontvangen via e-mail. Dit kan aangegeven worden via 06-54918147 of info@marykee.com bij het maken van een reservering. De entree bedraagt 12,50 euro. Ook kaartverkoop aan de zaal.

dinsdag 2 april

Yoga in Ammerstol
10:00-11:00 Ammerstol, H. Zanenhuis, Hugenholtzstraat 4. Wekelijks is er een yogales o.l.v. Arjanne de Leeuw den Bouter. Bij hatha yoga gaat het om verbinden en harmoniseren: om het in balans brengen van lichaam en geest. In de yogales wordt hiervoor gebruik gemaakt van bepaalde lichaamshoudingen en aandacht voor de adem. De lichaamshoudingen kunnen statisch of dynamisch worden uitgevoerd. Belangstellenden kunnen een keertje komen kijken of een proefles meedoen.

Linedance
14:00-16:00 Stolwijk, Het Kwartier, Jan Steenlaan 16. Elke dinsdagmiddag is er linedance-les bij de Stolks Kwartier Dansers (SKD). Iedereen is welkom om mee te doen. De eerste kennismaking is vrijblijvend en gratis.

Soosmiddag
14:00-17:00 Ammerstol, H. Zanenhuis, Ds. Hugenholtzstraat 4. Elke dinsdagmiddag is er in het H. Zanenhuis een gezellig samenzijn om met anderen, onder het genot van koffie, thee of iets anders, een spelletje te spelen, zoals klaverjassen, jokeren, rummikub of whisten.

Workshop 'De Brievenwasserette'
15:00-17:00 Bergambacht, bibliotheek. Bibliotheek/Taalhuis Krimpenerwaard verzorgt in samenwerking met Stichting Lezen&Schrijven de workshop 'De Brievenwasserette'. Deze is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die aan de slag willen gaan met eenvoudig communiceren. Een ervaringsdeskundige vertelt wat het is om laaggeletterd te zijn en geeft feedback over (schriftelijke) communicatie. Vervolgens gaan deelnemers zelf aan de slag om te ontdekken hoe ze kunnen zorgen dat hun boodschap duidelijk over komt. Deelname is gratis en aanmelden kan via taalhuis@debiblitoheekkrimpenerwaard.nl.

woensdag 3 april

Cursus DigiVitaler
14:00 Bergambacht, bibliotheek, Pleinstraat 4. Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via een smartphone, tablet of computer. Maar wat als er vragen zijn of als men graag wil weten hoe dit werkt? Dan biedt de cursus DigiVitaler uitkomst. De cursus bestaat uit vier lessen op woensdagmiddag, vanaf 3 april, 14.00-16.00 uur. De cursus is gratis. Aanmelden: (0180) 669999/info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl o.v.v. cursus DigiVitaler.

Tineke Schouten - De Schoutense Schoenen Aan
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Tineke Schouten trekt de stoute schoenen aan. Ze gooit haar show nu eens over een andere boeg. Ze verstopt zich niet alleen achter een kostuum, nee: je ziet meer Tineke zelf, dingen die haar bezighouden. Met de billen bloot! Ze heeft roerige tijden achter de rug, de wereld staat op zijn kop. Hoe hang je dan nog de slingers op? En, heeft Tineke dan echt een fetisj voor schoenen, telefoons of computers? Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl. Ook op donderdag 4/4, 20.00 uur.

We are (not) Tupac Shakur - DIEHELEDING
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg.'All my life I've been different things to different people', zei hiphop-icoon Tupac Amaru Shakur (1971-1996). Tupac vond zichzelf steeds opnieuw uit. Maar wie was hij echt? Activist, muzieklegende, veroordeeld sex offender, acteur, dichter, marketingmachine of held? Of hangt wie hij was af van wie er naar hem kijkt? In een moordend raptempo fileert hiphopcollectief DIEHELEDING onze neiging tot hokjesdenken aan de hand van the biggest story of them all: het grillige levensverhaal van rapper Tupac Shakur. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

donderdag 4 april

'De wijkagent dichtbij'
10:00-12:00 Schoonhoven bibliotheek, Spoorstraat 3A. De wijkagenten Yasmijn Kloosterman en Jan-Cees van de Lustgraaf zijn weer aanwezig in de bibliotheek van Schoonhoven. Ze gaan graag met inwoners in gesprek over de veiligheid en leefbaarheid in hun straat of wijk. Aanmelden is niet nodig.

Digitaal café Schoonhoven
10:00-11:00 Schoonhoven, bibliotheek, Spoorstraat 3A. Digitaal Café voor vragen over bijvoorbeeld telefoon, tablet of computer. Bibliotheekvrijwilligers staan klaar om te helpen. Er zijn geen kosten aan verbonden en bezoekers hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn.

Repair Café
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Iedereen is welkom om met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Ook WelZijn Krimpenerwaard is vertegenwoordigd met de Formulierenfabriek voor inwoners die hulp en ondersteuning kunnen gebruiken bij het invullen van (digitale) formulieren.

Historisch Café
13:30-16:00 Haastrecht, Theater Concordia. Elke eerste donderdagmiddag van de maand organiseert de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto's aanwezig zijn.

Film 'The Old Oak' in De Tuyter
20:00 Krimpen a/d IJssel, Theater De Tuyter, Nachtegaalstraat 8. The Old Oak is de laatste kroeg en verzamelplaats binnen de ooit bloeiende mijnbouwgemeenschap. De laatste drie decennia waren niet mals voor de inwoners. Ook voor de cafébaas TJ Ballantyne zijn het moeilijke tijden. De situatie wordt nog zwaarder wanneer Syrische vluchtelingen onaangekondigd naar het dorp worden overgeplaatst. Tickets: 5 euro via www.uitagendakrimpen.nl.

Forever Clapton! - Ocobar
20:30 Gouda, Goudse Schouwburg. In 2025 wordt Eric Clapton 80 jaar. De heren van Ocobar zijn enorme liefhebbers van zijn muziek. Eerder maakten ze al de voorstelling Wonderful Tonight. In Forever Clapton vieren ze de muzikale hoogtepunten uit zijn bewogen leven. Van nummers van de Yardbirds en Cream naar de songs uit de jaren 70 en 80 tot aan zijn laatste meesterwerken; waaronder Sunshine of your love, Forever Man, Tears in Heaven en Layla. Lekker ruig of juist 'unplugged'. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

vrijdag 5 april

Historisch café
14:00-16:00 Krimpen a/d Lek, Cultuurhuis. Er is de eerste vrijdagmiddag van april weer een historisch café in de bibliotheek in het Cultuurhuis aan De Markt 102 in Krimpen aan de Lek. Wie vragen heeft over de geschiedenis van Krimpen aan de Lek kan hier terecht. Ook als men fotomateriaal zoekt of heeft uit de historie van het dorp.

NUT-lezing over geschiedenis democratie
20:00 Krimpen a/d IJssel, De Tuyter. Jurriaan Paulus van Pauwvliet verzorgt voor het NUT Krimpen de lezing 'Gelijkheidsdenken: geschiedenis van de Nederlandse democratie'. De lezing gaat over het ontstaan van de democratie in Nederland aan het eind van de 18e eeuw. Belicht worden de revolutionaire gebeurtenissen van de ‘patriottentijd’ en de ‘Bataafse Omwenteling’, die leidden tot het eerste nationale parlement in 1796 en de Nederlandse grondwet in 1798. Met deze gebeurtenissen werden de fundamenten gelegd voor de moderne Nederlandse democratie en samenleving. Prijs: 5 euro. Inschrijven kan op www.nutkrimpen.nl.

Javier Guzman - Laatste wissel
20:00 Gouda, Goudse Schouwburg. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Aldus... Javier Guzman zelf over zijn voorstelling. Kaarten zijn te bestellen op www.goudseschouwburg.nl.

zaterdag 6 april

Projectzangers gezocht
13:30 Schoonhoven, De Bron, De Montignylaan 15a. Voor het voorjaarsproject met projectkoor Revive o.l.v. Geerten Liefting worden projectzangers gezocht. Zaterdag 6 april wordt er een toelichting gegeven op het project 'Evensong'. Men kan de sfeer proeven en met elkaar een begin maken met het instuderen van de liederen. Meer informatie op www.projectkoorrevive.nl of via een e-mail naar info@projectkoorrevive.nl.

Grote Dag voor kleine ensembles
14:00 Krimpen a/d IJssel, Streekmuseum Krimpenerwaard, Boezemdreef 1. Huismuziek Krimpenerwaard houdt in samenwerking met Streekmuseum Krimpenerwaard de Grote Dag voor kleine ensembles. Zes kleine ensembles geven in de Tuinzaal van het museum inloopconcertjes met een gevarieerd programma. Dit evenement is inmiddels een traditie geworden. Toegang: 6 euro. Voor 65-plussers 3 euro en voor kinderen tot 18 jaar is de toegang gratis. Op vertoon van de Museumjaarkaart of de Rotterdampas en voor donateurs is toegang ook gratis.

Trinity live in Berkenwoude
20:00 Berkenwoude, cultureel centrum De Zwaan. Christelijke band Trinity brengt de jubileumtour ‘Altijd-Blijven-Spelen' naar Berkenwoude. Tijdens deze tour spelen ze zowel oude hits als nieuwe nummers. Tickets en meer info: www.hobab.nl