Afbeelding
Foto: aangeleverd

Koningsnacht Schoonhoven: in stilte dansen op meezingers en techno

Nieuws

SCHOONHOVEN  • Zet je koptelefoon op en laat de muziek maar komen. Op vrijdagavond 26 april is het weer tijd om helemaal los te gaan tijdens het Silent Disco Festival in Schoonhoven.

Het Koningsnacht Silent Disco Festival gaat z’n vierde editie tegemoet in zaal Baraq, voorheen bekend als Het Bastion. Bas Kruiswijk van de organisatie De Sfeermakelaar is enthousiast: “Het is en blijft populair. Silent Disco met Koningsnacht in Schoonhoven is wat dat betreft inmiddels echt vaste prik geworden om Koningsdag in te luiden. Die gewoonte houden we erin.”

Drie kanalen in de lucht
Het concept van de Silent Disco is eenvoudig: elke bezoeker krijgt z’n eigen koptelefoon op met muziek, in plaats van dat het via luidsprekers klinkt. “Er zijn drie ‘kanalen’ beschikbaar om in stilte op te dansen”, voegt Bas toe. “Nederlandstalige meezingers, urban en dampende techno. Kies maar, er is voor ieder wat wils, hoewel iedereen natuurlijk tussen de kanalen switcht om alles mee te pakken. Een mooi gezicht, want in de zaal hoor je verder niets, maar ziet de feestgangers wel op totaal verschillende ritmes dansen.”

Drie dj’s van Alleen Maar Vuur verzorgen de muziek voor de avond. Bas: “Voor hen is het een soort strijd van wie het publiek het best meekrijgt. De koptelefoons veranderen van kleur - rood, groen of blauw - afhankelijk van het gekozen kanaal. Als de techno-dj op dat moment vol gas geeft, is er een kans dat de hele zaal spontaan groen kleurt. Of bij een favoriete meezinger rood.” 

Corona-disco
Naast Koningsnacht verzorgt de organisatie ook drie keer per winter een silent disco op verschillende locaties in Schoonhoven. “We zijn hiermee begonnen in 2018 bij brasserie Springer, destijds nog voor slechts zestien personen. Tijdens de coronaperiode organiseerden we zelfs een disco in het park van Schoonhoven, in de open lucht, met 180 mensen die op afstand van elkaar zaten, met hoofdtelefoons op. De belangstelling is sindsdien aanzienlijk gegroeid, getuige de 500 bezoekers die we nu weer voor Koningsnacht verwachten.”

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.eventbrite.nl. Bas: “De helft van de kaarten is al weg. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 2.00 uur, zodat iedereen helemaal klaar is voor Koningsdag.”