Afbeelding

Kinderen genieten van schoolhockeytoernooi bij MHC Krimpen

Sport

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In samenwerking met Synekri organiseerde MHC Krimpen woensdag een schoolhockeytoernooi. Zo’n 160 leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Krimpense basisscholen kwamen hiervoor naar de hockeyvelden aan de Driekamp. 

In de meeste gevallen betrof het voor de jonge deelnemers een kennismaking met de voor hen nieuwe sport. 

10 gouden regels
Ralph Henderson, voorzitter van MHC Krimpen: “Mooi is, dat bij alle evenementen vanuit Synekri sportiviteit het belangrijkste is. Sportiviteit naar elkaar, maar ook naar scheidsrechters en tegenstanders toe. Daarnaast voeren plezier, eerlijkheid en respect de boventoon. Dat is ook herkenbaar voor onze club. MHC Krimpen wil vooral een fijne en veilige vereniging zijn, waar plezier in het spel belangrijk is. Natuurlijk is winnen leuk, maar verliezen doe je ook samen. En dat is nou net ook één van de 10 gouden regels van Synerkri.”

De middag werd begeleid door een groot aantal vrijwilligers vanuit de club, vooral jeugdleden en ouders. Zij wisten hun enthousiasme voor hockey goed over te brengen op de aanwezige scholieren. 

Popcorn als extraatje
Als extraatje had MHCK gratis verse popcorn geregeld, die gretig aftrek vond. Niet alleen bij de deelnemende kinderen, maar bij ouders en ander publiek, dat eveneens in groten getale naar de Driekamp in Krimpen gekomen was.

Henderson vervolgt: “Als sportclub in Krimpen aan den IJssel kun je alleen maar blij zijn met de vrijwilligers van Synerkri. Niet alleen op sportief gebied zijn ze onmisbaar in onze gemeente, ook op cultureel een maatschappelijk vlak zetten ze zich in voor alle Krimpenaren. Na handbal, tennis en basketbal, was nu dus dit hockeytoernooi aan de beurt. Dan zijn er gelukkig veel enthousiaste vrijwilligers die meehelpen. Zonder hen kan zo’n toernooi anders nooit doorgaan. Het bestuur is ze er erg dankbaar voor.”

Binnenkort korfbal en badminton
Aan het eind van de middag was er de prijsuitreiking met vele prijzen en even zoveel blije kinderen. Binnenkort zal Synerkri ook nog schooltoernooien korfbal en badminton organiseren.

Meer hierover op de website: www.synerkri.nl/schoolsport