• De opening van het toeristisch seizoen in Amicitia.
• De opening van het toeristisch seizoen in Amicitia. Foto: aangeleverd

Ondernemers openen nieuw toeristisch seizoen Krimpenerwaard

Nieuws

KRIMPENERWAARD • Het nieuwe toeristisch seizoen in de Krimpenerwaard is woensdag officieel van start gegaan. Thema’s voor dit jaar zijn ‘Eten uit de Krimpenerwaard’ en ‘Uit eten in de Krimpenerwaard’, waarbij het accent dus ligt op streekproducten en de horeca.

Een publiekskaaskeuring en een restaurantactie, in samenwerking met Horeca Krimpenerwaard, zijn volgens de organisatie enkele van de nog uit te werken ideeën. Ook plannen met onder andere promotionele acties in samenwerking met de detailhandel en Open Monumentendag kwamen aan de orde.

Ondernemers samen in Amicitia
In Amicitia te Lekkerkerk kwamen woensdag ruim 75 Krimpenerwaardse ondernemers bijeen voor de start van het toeristisch seizoen.

Na het welkom door Gerrit Burger, voorzitter van de Stichting Promotie Krimpenerwaard, volgde een uitgebreid ontbijt en netwerkmoment.

Wandelend Krimpenerwaard ontdekken
Vervolgens opende dagvoorzitter Ilja Bakker de presentatieronde met een interview met de nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard, Hans Beenakker. Hij meldde graag de wandelschoenen aan te trekken en op deze wijze ook de Krimpenerwaard te ontdekken.

Bas Rechtuyt, voorzitter Zilverstad Marketing, presenteerde de vernieuwde huisstijl van de Zilverstad en er was de presentatie van het samengestelde portal www.indekrimpenerwaard.nl

Door samenvoeging van de websites IndeKrimpenerwaard.nl en Inschoonhoven.nl worden de krachten gebundeld is het voor de bezoeker duidelijker dat het om één gebied gaat. 

Unieke samenwerking
Vervolgens interviewde Ilja Bakker een drietal lokale ondernemers, die hun drive en wijze van samenwerking deelden.

De aanwezigen hoorden meer over de unieke samenwerking binnen dorpshuis Amicitia en er was een driehoeksinterview met de chef-kok van restaurant de Proefstand. Hij neemt zijn producten lokaal af en kookt met de groenten van Hanneke Koek van Perkouwse Grond en met wild van Simone van Risp van het Wildhuys.

Tenslotte was het woord aan de wethouder van recreatie en toerisme, Wisja Pannekoek. Hij opende het seizoen 2024 officieel en wenste de ondernemers veel succes.