Gemeentenieuws Molenlanden

Eén van de drie genomineerden voor de award was Matthijs Baan van Elke Melk uit Molenaarsgraa
Eén van de drie genomineerden voor de award was Matthijs Baan van Elke Melk uit Molenaarsgraa

Uitreiking Innovation Award Zuid Holland Zuid

Algemeen 72 keer gelezen

Op woensdag 22 mei werd in het Van der Valk Hotel ARA in Zwijndrecht voor de zesde keer de Innovation Award Zuid Holland Zuid uitgereikt. De Innovation Award ZHZ is een gezamenlijk initiatief van Werkgevers Drechtsteden en Port of BUSINESS en vond dit jaar voor de zesde keer plaats. Meer dan 200 ondernemers, bestuurders en studenten bezochten het evenement.

Eén van de drie genomineerden voor de award was Matthijs Baan van Elke Melk uit Molenaarsgraaf. De andere twee genomineerden waren Sander Ros van RoosRos Architecten en Jan Lanser van Marine Innovators. Sander Ros werd door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Innovation Award. Het bedrijf uit Oud-Beijerland kreeg de prijs voor haar initiatief Architect 2.0: de ontwikkeling van vier pilotprojecten om de toekomst te onderzoeken en daarmee ook de transformatie van het beroep van architect.

Elke Melk pasteuriseert de melk per koe direct na het melken en verpakt de melk ook apart. Hiermee belooft ElkeMelk een product met een ongekende smaak, variatie en vooral beleving. Op de fles komt de naam van de koe, het moment van melken (en verpakken) en de gehalten vet, eiwit en lactose te staan. Over de koe van elke fles is informatie en een foto op de website te vinden, zo zet ElkeMelk de koe op tafel. Vanaf 10 juni is ElkeMelk verkrijgbaar in alle vestigingen van Albert Heijn in Nederland.

Wethouder Teunis Jacob. "Trots dat er in het eerste jaar van deelname aan dit evenement gelijk een ondernemer uit Molenlanden genomineerd is voor de Innovation Award. Elke Melk is een prachtig voorbeeld van de veerkracht en innovatiekracht van de agrarische sector in ons gebied. Een eeuwenoud product wordt opnieuw op de kaart gezet. Matthijs Baan toont als ondernemer lef en neemt risico's en doet dit vanuit een sterke persoonlijke wens om iets uniek neer te zetten".

Tijdens het evenement werden eveneens de NexTecH Scholarships uitgereikt. De organisatie kent deze jaarlijks toe aan Havo- en VWO-scholieren die een profielwerkstuk hebben gemaakt met een sterke focus op techniek. Het betreft scholarships met ieder een waarde van € 8.400, verdeeld over de studieperiode van vier jaar, om de leerlingen aan te moedigen en te ondersteunen. Caspar Paarlberg van het Insula College, Nout Merkus van CSG De Lage Waard en Thymen Woldhuis en Adeline Visser van het Dalton College mochten zich de gelukkige winnaars noemen.

In samenwerking met het Da Vinci College en Amega werden nog twee prijzen aan MBO-studenten uitgereikt. De Da Vinci Impact Award ging naar het team dat een winkel runt en louter Dordtse producten verkoopt, de Conceptstore Dordtstudent. Thomas Bosman, Sean Robart en Senne Marres namen de prijs namens het team in ontvangst. De jury van de Superstageplaats bij Amega kon niet kiezen tussen twee talentvolle leerlingen. Terrence Wildenberg en Jamie van der Waal kregen daarom allebei een Superstage aangeboden door Suzanne Kuiper, HR directeur van Amega.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen