Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Opfriscursus Autorijden voor Senioren in Molenlanden

Algemeen 32 keer gelezen

Donderdag 6 juni organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Molenlanden en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Alblasserwaard-Vijfheerenlanden een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren. Deze cursus is bedoeld voor senioren om theoriekennis over verkeer over te brengen maar ook om te kijken of hun eigen ontwikkelde rijstijl veilig is. Door VVN worden dan persoonlijke adviezen gegeven om de rijvaardigheid te bevorderen en zolang mogelijk mobiel te blijven. Ook is er een reactietest en wordt er een oogmeting aangeboden. Opgeven kan tot 31 mei.

Wanneer                         donderdag 6 juni 2019
Waar                               Het Bruisend Hart, Dirk IV-Plein, 4223 NJ Hoornaar
Duur van de cursus        Ochtendsessie 08.30 tot 12.00 uur of Middagsessie 13.00 tot 16.30 uur

Wat houdt de cursus in?
Verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals 'het nieuwe rijden' krijgen volop de aandacht. Bovendien wordt een ogen- , en reactietest afgenomen door ervaren specialisten. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de ( vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kan verbeteren.

Voor wie is deze cursus bestemd?
Iedere belangstellende, ouder dan 65 jaar, die in het bezit is van een geldig rijbewijs, auto of brommobiel en woonachtig is in de gemeente Molenlanden.

Hoe schrijft u in
Aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland. E-mailadres: werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Telefoon 0184 – 68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten.
Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten
De eigen bijdrage is € 15,00. Te voldoen bij aanvang van de cursus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen