Gemeentenieuws Molenlanden

Afbeelding

Brede kijk op techniek tijdens vierde editie Techniekroute Nieuw-Lekkerland

Algemeen 216 keer gelezen

Op woensdag 20 februari bezochten opnieuw alle groep 8 leerlingen uit Nieuw-Lekkerland in groepjes een elftal lokale technische bedrijven. Kinderen maken door de Techniekroute kennis met techniek en wie weet raken ze zo enthousiast voor een technisch beroep. Ook vergroot de Techniekroute de bekendheid van lokale bedrijven door kinderen, ouders en leerkrachten een kijkje achter de schermen te geven.

Van alles wat
De bedrijven hadden weer erg hun best gedaan om leuke uitdagende opdrachten te bedenken. Zo werd bij Hol Installatietechniek gewerkt aan een badkameropstelling inclusief wastafel, spiegel en stromend water. Bij zorgboerderij Eben Haezer kregen de leerlingen te zien welke techniek er allemaal op een boerderij wordt gebruikt, zoals melkrobots en voerrobots. De bezoeken waren in de klas al voorbereid aan de hand van opdrachten die door de bedrijven waren opgesteld. Zo hadden de leerlingen al wat voorkennis en konden zij gerichte vragen stellen.

Eigen filmploeg
Bij Match AV mochten de leerlingen een promotiefilm maken over de Techniekroute. Er werden een cameraman, geluidsman en journalist benoemd en vervolgens werd er bij de andere deelnemende bedrijven gefilmd. De leerlingen, leerkrachten en ouders hebben weer een mooi inkijkje gekregen in het lokale bedrijfsleven. Veel van de deelnemende bedrijven aan de Techniekroute doen ook mee met de open bedrijven week Kom binnen bij bedrijven. Tijdens deze week zijn vele bedrijven en organisaties gratis te bezoeken. Op www.kombinnenbijbedrijven.nl staat meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding

Gemeente Molenlanden is een verbindende, innovatieve gemeente met 43.500 inwoners. De 20 verschillende kernen hebben elk hun eigen karakter. Inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente werken samen om Molenlanden aantrekkelijk te houden en verder te versterken.

Meest gelezen