Afbeelding

Samenwerking om kleine scholen open te kunnen houden

Algemeen 648 keer gelezen

ARKEL • Drie schoolbesturen uit de regio hebben dinsdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst waarmee zij kleine scholen open kunnen houden.

Het gaat om openbare schoolbesturen O2A5 en OVO en Protestants Christelijk schoolbestuur LOGOS. Het gaat hierbij om een bijzondere samenwerking tussen verschillende denominaties om de keuzevrijheid voor ouders overal in de regio te behouden.

Henk Mackloet, bestuurder van LOGOS benadrukt dat het hier niet alleen gaat om keuzevrijheid wat betreft denominatie, "we willen ook diversiteit behouden in het onderwijsaanbod." 

Krimpregio
De Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is een krimpregio waardoor sommige basisscholen in leerlingenaantal dalen tot onder de gemeentelijke opheffingsnorm en zouden moeten sluiten. De scholen mogen door de samenwerkingsovereenkomst gebruik maken van de gemiddelde schoolgrootte van alle besturen samen.

Hierdoor hoeven op dit moment geen scholen te sluiten en blijft er overal in de regio een dekkend aanbod. "Met elkaar voelen we ons verantwoordelijk voor ons hele gebied" Aldus Bert van der Lee, bestuurder van O2A5, "alleen samen kun je spreken over het behoud van diversiteit in de regio."

De voorzitter van de regiegroep 'Primair onderwijs AV 2030' verwoordt de wens dat uiteindelijk alle schoolbesturen voor basisonderwijs in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden deze overeenkomst zullen tekenen. Het behoud van diversiteit in het basisonderwijs en het open houden van kleine scholen wordt dan daadwerkelijk een gezamenlijk gedragen oplossing.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• De toast na afloop, met van links naar rechts Bert van der Lee, Bert-Jan Kollmer, Henk Mackloet en Bart Bruggeman.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden