• Een schets van de geplande uitbreiding van de vestiging in Molenaarsgraaf.
• Een schets van de geplande uitbreiding van de vestiging in Molenaarsgraaf.

Provincie zet streep door uitbreiding Montapacking in Molenaarsgraaf

Algemeen 2.038 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • De vestiging van Montapacking aan de Polderweg-Oost in Molenaarsgraaf mag niet worden uitgebreid. De provincie Zuid-Holland heeft een streep gezet door de plannen van het e-commerce bedrijf.

De provincie vindt dat als Montapacking extra vierkante meters nodig heeft, Montapacking deze ook elders in de regio kan vinden. Of, in officiële taal: de zogenaamde 'ladder voor duurzame verstedelijking' is als toetsingskader een remmende factor op deze bestemmingsplanwijziging.

Eerder hadden de gemeente Molenwaard en de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden al wel groen licht gegeven. Montapacking was daarnaast uitgebreid in gesprek geweest met de omwonenden van de locatie in Molenaarsgraaf.

Staken
Eigenaar Edwin van der Ham legt zich bij het besluit van de provincie neer, stelt hij in een brief aan de omwonenden. 'Dit betekent dat ik het initiatief voor de uitbreiding van Montapacking in het agrarische gebied in Molenaarsgraaf zal staken.'

In een toelichting geeft hij aan teleurgesteld te zijn. "Maar zo gaat het: sometimes you win, sometimes you lose. Het hoort erbij."

Overigens zag hij wel een groot verschil in de werkwijze tussen de gemeente en de provincie. "Bij Molenwaard werken zoals in de nieuwe economie gebruikelijk is. Binnen vijf minuten een reactie, mobiele nummers van ambtenaren, 's avonds contact op kunnen nemen; dat is bij de provincie zo anders. Daar werken ze nog analoog en formeel. Ze hebben me een jaar aan het lijntje gehouden."

Giessenlanden
Ondertussen groeit het bedrijf, gespecialiseerd in het verzorgen van de logistiek van honderden webshops, als kool. In december is er nog een nieuw distributiecentrum geopend in Oosterhout en afgelopen februari is er ook een vestiging geopend in Oud Gastel. Voor de komende jaren is de verwachting dat de groei zich onverminderd zal voortzetten.

Recent heeft Montapacking grond in Schelluinen aangekocht. Het gaat daarbij op een locatie aan de Parallelweg, waar nu het bedrijf Bio Ibo is gevestigd. "Het is een mooie plek, goed zichtbaar vanaf de A15. Daarnaast is ook wat betreft bereikbaarheid ideaal. Wanneer we daar gaan bouwen? Dat is nog niet duidelijk, maar wat ons betreft snel."

Molenaarsgraaf
De huidige vestiging van Montapacking in Molenaarsgraaf zal in haar huidige vorm worden voortgezet. 'Wellicht dat we in de toekomst kijken of op het bestaande perceel nog wat uitbreiding mogelijk is.'

Eerder gaf Edwin van der Ham in zijn verzoek om de bestemmingsplanwijziging richting de gemeente Molenwaard aan dat bij het niet doorgaan van de uitbreiding Molenaarsgraaf wellicht gesloten zou worden. "Daar is nu geen sprake van. Een aantal grote klanten die ongelooflijk hard groeien, zijn overgeplaatst naar de nieuwe vestigingen."

De Molenaarsgraafse locatie ziet Van der Ham nu als 'kraamkamer'. "Daar brengen we nieuwe klanten, vaak kleine webshops, onder. Daarnaast speelde zeker de verantwoordelijkheid die we hebben ten opzichte van de negentig mensen die er werken mee."

Geurt Mouthaan

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden