19 April 2012 | 19.10

Groene Weide: Stolwijk groen houden

STOLWIJK • Onder aanvoering van Bertan Veldhuijzen van Zanten heeft een groep inwoners van Stolwijk de vereniging Groene Weide opgericht. Doel is om het gebied ten zuiden van de dorpskern Stolwijk groen te houden.

De gemeente Vlist heeft plannen om deze locatie te bestemmen voor bedrijven en dit voornemen opgenomen in de Structuurvisie 2020. Deze wordt op de raadsvergadering van dinsdag 24 april in stemming gebracht.

Stokje
De Groene Weide wil daar een stokje voor steken. “De bewoners verenigen zich om gezamenlijk een boodschap uit te dragen, die het bestuur van de gemeente Vlist niet kan negeren. Het gaat om een gebied dat te belangrijk is voor het aanzicht van het dorp om op te geven aan industrie. Het is gewoon te klein om een wezenlijk verschil te maken voor de economische situatie van de gemeente. In de aanloop naar de oprichting hebben we onze stem reeds meerdere keren laten horen tijdens inspreekavonden over de Structuurvisie. In de toekomst zal de vereniging dat nog vaker en nog duidelijker doen wanneer daar aanleiding toe is”, aldus Veldhuijzen van Zanten.

 

afbeelding van Robert van der Hek
Dit artikel is geplaatst door:
Robert van der Hek

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Lek en IJssel Oost.

UITagenda