05 Mei 2013 | 21.23

Booteigenaren maken vaartocht voor bejaarden mogelijk

LEERDAM • Een flink aantal booteigenaren van de Watersportvereniging de Oude Horn in Leerdam hebben belangeloos hun medewerking toegezegd voor een vaartocht op de Linge voor bejaarden uit Lingewaal en Leerdam. De vaartocht wordt gehouden op 18 mei vanuit de jachthaven van Leerdam.


Het idee voor deze actie komt van Rotaryclub Lek & Linge die hiermee een jaarlijks terugkerend evenement organiseert voor oudere inwoners van Lingewaal en Leerdam die een dergelijk verzetje goed kunnen gebruiken. Enkele verzorgingshuizen binnen de twee gemeenten helpen bij het samenstellen van de gastenlijst. 

De club heeft het idee opgevat om jaarlijks een vaartocht op de Linge te houden voor lokale ouderen. Met een vaartocht van enkele uren hebben de deelnemers een gezellige middag terwijl men kan genieten van de voorjaarsschoonheid van de rivier.

Meerdere eigenaren van boten in de jachthavens van Leerdam zijn bereid dit initiatief te ondersteunen waardoor er met een vijftiental motorjachten  op de Linge gevaren wordt.

De begeleiding van de gasten ligt in handen van de Rotary clubleden. Zij regelen het vervoer voor de deelnemers en zorgen voor een hapje en een drankje en vooral ook voor veel gezelligheid.

De Rotaryclub heeft inmiddels een aantal sponsors gevonden die de vaartocht ondersteunen. Daarmee zamelt de Rotary ook geld in voor een ander goed doel: het laten deelnemen van Leerdamse kinderen aan een zomerkamp op Vlieland. Dit kamp biedt een zorgeloze vakantie aan kinderen die dit door vervelende omstandigheden al langere tijd moeten ontberen. Extra sponsoren worden nog gezocht om voor meer kinderen een dergelijke vakantie mogelijk te maken.

Rotaryclub Spijk, Lek en Linge
De Rotaryclub Spijk, Lek en Linge is een serviceclub met als basis Lingewaal en de Vijf Heerenlanden. De club houdt zich onder andere bezig met het bijeenbrengen van geld voor goede doelen.

Kern van de projecten is kleinschaligheid en het locale karakter ervan. Voorbeelden uit het recente verleden zijn het aanbieden van een vakantiekamp op Vlieland aan kinderen uit gezinnen met een probleemsituatie en het verlenen van financiële ondersteuning aan de Voedselbank Leerdam.

afbeelding van Marijke Verhoef
Dit artikel is geplaatst door:
Marijke Verhoef

coördinator Het Kontakt Media (magazines, etc.) en redacteur Het Kontakt editie Alblasserwaard

UITagenda