23 April 2012 | 17.46

Tegenslag voor Raymond Schouten, Peter Schalken zevende

Raymond Schouten kwam dit weekend noodgedwongen niet in actie.

REGIO • Raymond Schouten heeft zich dit weekend teruggetrokken uit de wedstrijd om de Dutch Superbike-klasse in Assen.

Het World Superbike kampioenschap was het afgelopen weekend neergestreken op het TT-Circuit in Assen. In het bijprogramma kwam ook de Dutch Superbike-klasse in actie.

Vrijdagmiddag stond de eerste kwalificatie training op het programma voor de Dutch Superbike. DTC Yamaha Racing Team coureur Raymond Schouten reed naar de voorlopige derde startplaats, maar moest  zich voor de rest van het weekend terug trekken. 

Pijnlijk
Schouten: “Tja, hier was ik zeker niet voor naar Assen gekomen. De omstandigheden waren niet ideaal, maar ik zat met een goed gevoel op mijn Yamaha R1. Halverwege de training kwam ik in aanraking met een andere coureur. Hij reed uit de pits. Mijn linkerbeen kwam in aanraking met zijn machine. Het leverde even een pijnlijke situatie op.

Blessure
Na afloop van de training ging Schouten direct naar het medisch centrum. Schouten ging voor een uitgebreide controle later langs bij de Clinica Mobile. Hem werd geadviseerd om het weekend niet meer te rijden in Assen.

“Mijn enkel heeft toch weer een flinke klap opgelopen en ik heb volgens de artsen maar een kleine valpartij nodig om de rest van mijn leven last te houden van deze blessure. Ik was op de goede weg, maar dit is een flinke stap achteruit”, aldus de Waardhuizenaar.

Peter Schalken
Peter Schalken van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team leek er goed bij te zitten in de eerste kwalificatietraining. De coureur uit Dussen zakte echter terug naar een achtste tijd. Dat was ook zijn plaats op de grid bij de start zondag van de Dutch Superbike.

Schalken was goed weg en kwam als vierde de eerste bocht uit. In de strubben werd de Suzuki-coureur echter naar buiten gedreven en raakte de aansluiting met de kopgroep kwijt. Vanaf de negende plaats moest Schalken zich weer naar voren knokken. Hij werd daarbij opgehouden door een gevecht met andere coureurs.

Uiteindelijk stoomde de Dussenaar op naar de zevende plaats. Op de zevende plaats kwam Peter Schalken ook over de finish.

Tevreden
“In principe ben ik wel tevreden, maar het was jammer dat ik opgehouden werd”, aldus Schalken, die als doel heeft bij de top vijf te rijden. Na zijn achtste plaats in de eerste race kwam hij met zijn zevende plaats zondag wel dichter in de buurt.

De volgende race is op 20 mei in Hengelo.

afbeelding van Tom Oostra
Dit artikel is geplaatst door:
Tom Oostra

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena en editie Bommelerwaard

UITagenda

 • zaterdag 31 Oktober - zaterdag 5 December
  Expositie
  Voorbij het landschap
  Woudrichem, Mikst Media
 • zaterdag 7 November - zondag 27 Maart
  Expositie
  Bossche School
  Heusden, Gouverneurshuis
 • vrijdag 13 November - maandag 30 November
  Lezing & bijeenkomst
  Inlooppunt d'Altenaer
  Werkendam, d'Altenaer