22 Mei 2012 | 14.56

Peter Schalken rijdt naar vijfde plaats

DUSSEN • Hij had van tevoren zijn zinnen gezet op een plaats bij de top-vijf en slaagde in die opzet. Met zijn vijfde plaats, zondag in de Dutch Superbike-klasse, liet de Dussense coureur Peter Schalken zien dat hij een serieuze podiumkandidaat in de strijd om het ONK is.

De rijder van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team wil komend weekeinde in Oss weer een stapje hoger.

Schalken kijkt tevreden terug op de race in Hengelo. “Het is heel goed gegaan. In de trainingen had ik graag wat verder naar voren gestaan, maar er was veel verkeer op de baan. Daardoor stond ik op de zevende startplek, precies in het midden van de baan. En op het smalle parcours in Hengelo betekent dat iedereen in die eerste meters naar elkaar toe rijdt. Ik zat direct na de start ook meteen in een sandwich en moest even van het gas af.”

Daarna vocht de Suzuki coureur zich wel weer terug  naar voren. Vanaf plek vijf startte hij een inhaalrace naar de nummer vier, de Belg Gregory Fastré. “Ik heb vandaag echt alles moeten geven, maar ik heb dat gat dichtgereden. Samen zijn we toen doorgereden naar de kopgroep. We zaten er vlák achter en begonnen anderen op een ronde te rijden.”

Precies dat gegeven gooide uiteindelijk roet in het eten, want tussen Schalken en Fastré, kwam een achterblijver terecht die Schalken niet snel genoeg voorbij kon. Wat daarna ontstond, was een geweldig gevecht tussen Schalken, Gregory Fastré, en Bastien Mackels, de nummers vier en zes.

De drie coureurs gaven elkaar geen millimeter cadeau en gingen met gelijke kansen de laatste bocht in. “Ik kwam als eerste van ons drieën op die bocht aan en bleef aan de binnenkant. Uiteindelijk gingen we kuip aan kuip aan kuip op de finish af, een supermooie finish waarin ik uiteindelijk als vijfde werd afgevlagd.” 

Komend weekeinde staat Schalken aan de start in Oss en daar wil hij opnieuw knallen. “In Hengelo heb ik aan het podium geroken. Ik heb voor Oss mijn zinnen op een plek bij de eerste drie gezet.”

afbeelding van Tom Oostra
Dit artikel is geplaatst door:
Tom Oostra

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena en editie Bommelerwaard

UITagenda

 • zaterdag 31 Oktober - zaterdag 5 December
  Expositie
  Voorbij het landschap
  Woudrichem, Mikst Media
 • zaterdag 7 November - zondag 27 Maart
  Expositie
  Bossche School
  Heusden, Gouverneurshuis
 • vrijdag 13 November - maandag 30 November
  Lezing & bijeenkomst
  Inlooppunt d'Altenaer
  Werkendam, d'Altenaer