22 Mei 2012 | 15.22

Favorieten klaar voor Rabobank 7-Dorpenomloop

Emma Pooley werd in 2011 nog tweede in de Ronde van Italië, achter Marianne Vos. Foto: Wayne Wright.jpg

WIJK EN AALBURG • Aalburg maakt zich op voor de Rabobank 7-Dorpenomloop, die aanstaande zaterdag verreden wordt. Wie zijn de favorieten?

Gracie Elvin (Australië)
Gracie Elvin maakt deel uit van de nationale selectie van Australië. Met deze sterke selectie zal zij zeker een poging doen om de Rabobank 7-Dorpenomloop in Aalburg te winnen. Dit jaar wist Gracie Elvin al als tweede te eindigen in de EPZ Omloop van Borsele, waardoor ze ook hoog staat in het topcompetitie klassement. Aalburg kan mogelijk dé opwarmer zijn richting de Olympische Spelen.

Suzanne de Goede (Nederland)
De afgelopen vier weken wist Suzanne de Goede al drie grote wedstrijden te winnen. Ze is goed in vorm en staat tweede in het topcompetitieklassement. Haar ploeg Argos-Shimano is erg sterk en ambitieus. Suzanne de Goede kan zowel in een kopgroep als in het peloton goed sprinten en is een serieuze kanshebber voor de overwinning in Aalburg.

Emma Pooley (Groot-Brittannië)
De Britse heeft een erelijst waar velen jaloers op zijn, met een groot aantal aansprekende overwinningen. Zo was zij in 2010 Brits kampioene op de weg, won zij het wereldkampioenschap tijdrijden en werd ze vorig jaar achter Marianne Vos nog tweede in de Ronde van Italië.

Chantal Blaak (Nederland)
Chantal Blaak is de leidster in de topcompetitie na haar sterke optreden in de wedstrijden eerder dit seizoen. De ploeggenote van Emma Pooley is een van de beste rensters van Nederland en zal vrijwel zeker naar Londen afreizen voor de Olympische Spelen. Haar team AA Drink-Leontien.nl, is een van de sterkste teams van de wereld en komt zeker met ambitie naar Wijk en Aalburg.

Marianne Vos (Nederland)
De grote én lokale favoriet is Marianne Vos uit Meeuwen. De wereldtopper kan zaterdag voor de vijfdee keer haar thuiswedstrijd winnen. Slechts één keer wist ze niet te winnen in Aalburg. Met de vele aanmoedigingen in de Aalburgse dorpen van haar supporters is ze altijd extra gemotiveerd om voor de winst te gaan.

Marianne Vos noemde de Rabobank 7-Dorpenomloop naast de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap in Valkenburg één van haar drie grote doelen van het jaar. Voor iedereen in de regio is de wedstrijd in Aalburg natuurlijk dé kans om Marianne uit te zwaaien en succes te wensen richting de Olympische Spelen in Londen.

http://www.deomloopvanaalburg.nl

afbeelding van Tom Oostra
Dit artikel is geplaatst door:
Tom Oostra

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena en editie Bommelerwaard

UITagenda

 • zaterdag 31 Oktober - zaterdag 5 December
  Expositie
  Voorbij het landschap
  Woudrichem, Mikst Media
 • zaterdag 7 November - zondag 27 Maart
  Expositie
  Bossche School
  Heusden, Gouverneurshuis
 • vrijdag 13 November - maandag 30 November
  Lezing & bijeenkomst
  Inlooppunt d'Altenaer
  Werkendam, d'Altenaer