22 Mei 2012 | 14.09

PvdA stelt vragen over aanbesteding Almkerk-West

ALMKERK • De Woudrichemse PvdA-fractie wil weten waarom de gemeente Woudrichem de aanbesteding voor de herinrichting van de sportvelden op Almkerk-West uitschrijft.

Volgens de partij zou in de samenwerkingsovereenkomst uit 2010 juist afgesproken zijn dat Woonlinie de opknapbeurt en uitbreiding van het sportpark voor haar rekening neemt.
“Ze zijn opgenomen in de lijst met werkzaamheden met betrekking tot de maatschappelijke voorzieningen, die door en voor rekening en risico van Woonlinie gerealiseerd worden”, stelt de PvdA in schriftelijke vragen aan het college.

De partij wil graag helderheid over de kwestie. “Zeker ook omdat we als gemeente, tegen de afspraken met de raad in, mogelijk financieel risico nemen met deze aanbesteding”, schrijft fractievoorzitter Martin van Dijk.

“Bij wie ligt nu de verantwoordelijkheid. Bij de gemeente of bij Woonlinie?” De PvdA wil weten wat de financiele consequenties zijn voor de gemeente Woudrichem. “Denk aan de kosten van de herinrichting, maar ook aan financieringskosten en kosten die gemaakt moeten worden (o.a. uren van gemeentepersoneel) bij de aanbesteding en de realisatie.”

Daarnaast vragen de sociaal-democraten zich af of alle kosten die gemaakt worden door de gemeente worden verhaald op Woonlinie en welke afspraken daarover gemaakt zijn. “Oftewel hoe krijgen we als gemeente ons geld terug voor deze herinrichting? Loopt de gemeente door dit traject enig financieel risico bij deze werkwijze en achterliggende afspraken? Is er een koppeling gemaakt met de opbrengst van de woningverkoop?”

Bovendien zet de PvdA vraagtekens bij een extra perceel dat in de aanbesteding wordt meegenomen voor de aanleg van een gecombineerd hockey- en korfbalveld.

afbeelding van Tom Oostra
Dit artikel is geplaatst door:
Tom Oostra

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena en editie Bommelerwaard

UITagenda

 • zaterdag 31 Oktober - zaterdag 5 December
  Expositie
  Voorbij het landschap
  Woudrichem, Mikst Media
 • zaterdag 7 November - zondag 27 Maart
  Expositie
  Bossche School
  Heusden, Gouverneurshuis
 • vrijdag 13 November - maandag 30 November
  Lezing & bijeenkomst
  Inlooppunt d'Altenaer
  Werkendam, d'Altenaer