• Jeremy Sirre en gasten in 'VanHier'.
• Jeremy Sirre en gasten in 'VanHier'. Foto: Dirk Molenaar

Nieuw: thee- en lunchcafé ‘VanHier’ met eigen productenlijn

Zakelijk 1.416 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Aan de Haven 33 in Schoonhoven is onlangs het nieuwe thee- en lunchcafé ‘VanHier’ geopend. Het draait hier om zelfgemaakte producten, fairtrade en duurzaam. Voor kinderen extra leuk vanwege de speelhoek.

Enthousiast vertelt eigenaar Jeremy Sirre (47) uit Gouda het verhaal achter de komst van VanHier. 

“Samen met mijn vrouw Sylvia heb ik afgelopen jaren de lunchroom ‘De Huismeesters’ in Gouda gerund. In coronatijd zijn we overgeschakeld op bezorging en catering. Dit liep uitstekend, maar toch misten we het contact en de interactie met de mensen die we voorheen in de lunchroom ontvingen. Daarom wilden wij een nieuwe stap maken en weer als vanouds gasten ontvangen.” 

“Een aantal jaar geleden zijn we na het bezichtigen van een woonhuis verliefd geworden op Schoonhoven”, blikt Jeremy terug. “De verschillende grachtenpandjes en algehele sfeer, fantastisch.”

Huiskamergevoel
Uiteindelijk werd de wens om zich in de Zilverstad te vestigen ingevuld in het pand aan de Haven 33, middenin het centrum, direct naast het Stadhuis. Het winkelpand is bij veel Schoonhovenaren bekend als de vroegere drogisterij van Nel Elsenaar.

Jeremy: “We hebben alles opnieuw ingedeeld en geverfd. Doel was om gasten een ‘huiskamergevoel’ te geven. We besloten daarbij om juist kinderen in de zaak een eigen plekje te geven. Ouders voelen zich vaak opgelaten als kinderen gaan rondlopen of zich niet vermaken. Daar hoef je hier niet bang voor te zijn”, wijst hij naar een speciaal kinderhoekje. “De kleintjes kunnen hier lekker spelen of kleuren. Mocht het nodig zijn, er is zelfs een verschoontafel.”

Eigen lijn
Vervolgens: “Bij de Huismeesters waren wij gestart met het maken van zelfgemaakte jam, chutney, siropen en thee. VanHier is de naam van deze eigen biologische en duurzame lijn”, legt de gastheer uit. “Denk aan Earth Coffee, waarbij de gemaakte winst wordt geïnvesteerd in waterprojecten in Afrika. Wat je hier vindt, zoals het speelgoed, is handgemaakt en fairtrade. Daarnaast verkopen we ook kinderboeken.”

Ontvangst
Oprecht blij is Jeremy met de ontvangst die hij en Sylvia kregen van collega-ondernemers. Hij benoemt het als ‘positief, oprecht en hartelijk’. Zelf zien ze hun thee- en lunchcafé als een mooie aanvulling op het al bestaande horeca-aanbod.

“Het in de toekomst autoluw maken van de binnenstad gaat zeker helpen bij het bevorderen van meer toerisme. Mogelijk dat we dan ook het bankje buiten uitbreiden met een terras.”

Ondanks de jarenlange ervaring in de horeca bracht de opening toch wat gezonde spanning met zich mee. ”De eerste klanten waren twee dames. Mijn dochtertje was op dat moment bij me en kwam naar me toe. ‘Papa, er zijn mensen….’, zei ze. Blijkbaar vonden we het allemaal een beetje spannend.” 

VanHier, Haven 33 in Schoonhoven, Het adres voor een (h)eerlijke lunch, fairtrade gifts en huisgemaakt lekkers.

Zie ook: www.vanhierschoonhoven.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Deolinda: 'Die berg kom ik op, al is het op mijn knieën'.
Deolinda Gomes loopt voor overleden zus Alpe d'Huez op: 'Er zal een traantje vloeien' Nieuws 17 uur geleden
• Anton van der Stelt verdiept zich in de voetbalmaterie.
V/d Stelt weer coach Bergambacht: 'Heb geleerd meer rendement te halen uit spelers' Sport 18 uur geleden
• Otto Ooms vertelt het verhaal van Jan Wernard en Gerrit Jan van den Bergh.
Onder de indruk van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet' Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden