Afbeelding

Hedy d’Ancona geeft vrijheidscollege in De Tuyter in Krimpen a/d IJssel

Nieuws 465 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Hoe kunnen we de rechten die vrouwen in de loop der jaren hebben gekregen blijven beschermen en waarom is dat nodig? Daarover vertelt oud-politica Hedy d’Ancona tijdens haar vrijheidscollege op vrijdag 17 mei in de Tuyter in Krimpen aan den IJssel. 

De lezing is op uitnodiging van Bibliotheek aan den IJssel: ‘Vrijheid is urgenter dan ooit. Stilstaan bij vrijheid en erover praten is van groot belang, zodat we die vrijheid blijven koesteren en hij kan voortbestaan. Vrijheid die je als vrouw geniet bijvoorbeeld. Een actueel onderwerp voor iedereen.’

Hedy d’Ancona zet zich al jaren in voor vrouwenrechten, was als politica werkzaam binnen de Partij van de Arbeid, maar ze was ook universitair onderzoeker, werkte voor VARA en werd bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. Tevens schreef ze boeken, was ze staatssecretaris van emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur én tien jaar lang lid van het Europees Parlement.  

Het vrijheidscollege vindt op vrijdag 17 mei plaats van 20.00 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur (achteraf drankje en napraten in de foyer). Kosten: 5 euro voor bibliotheekleden, 7,50 euro voor niet-leden. Aanmelden:bibliotheekaandenijssel.nl/vrijheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden