• De pas erin.
• De pas erin. Foto: aangeleverd

Nationale Beweegweek voor Ouderen: sportieve wandeltocht door Loetbos

Nieuws 611 keer gelezen

LEKKERKERK • In het kader van de Nationale Beweegweek voor Ouderen houden Welzijn Krimpenerwaard, Fysiofit Ouderkerk aan den IJssel en Stichting Team Sportservice maandag 27 mei een sportieve wandeltocht door het Loetbos bij Lekkerkerk. 

Tijdens het wandelen doen deelnemers onder leiding van een fysiotherapeut een aantal eenvoudige oefeningen die goed zijn voor het verbeteren van balans, lenigheid en kracht. 

Verzamelen is om 9.45 uur bij de Hooiberg, Loet 4 in Lekkerkerk. De wandeling zelf is van 10.00 tot 11.00 uur. Daarna is er mogelijkheid om gezellig met elkaar koffie of thee te drinken en staat er een gezonde snack klaar.

Debby de Graaf, Buurtsportcoach Senioren Team Sportservice vertelt: “Op 27 mei is het de start van de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Om het belang van voldoende bewegen, zeker op latere leeftijd, onder de aandacht te brengen organiseren wij deze wandeltocht. De deelnemers maken niet alleen kennis met wandelen, maar kunnen na afloop ook richting één van de vele wandelgroepen in de Krimpenerwaard begeleid worden.”

Deelname aan de wandeltocht is gratis en staat open voor alle 55-plussers uit de gemeente Krimpenerwaard. Bij het aanmelden kunnen ze kiezen tussen een korte route van 2,5 kilometer of een lange route van 5 kilometer. Aanmelden kan bij Debby de Graaf: ddegraaf@teamsportservice.nl/06-38925720.

De Beweegweek voor Ouderen loopt tot en met 31 mei. Door het hele land worden er tijdens deze week verschillende sportieve activiteiten georganiseerd. Met dit initiatief wil het Nationaal Ouderenfonds eenzaamheid onder ouderen aanpakken door middel van bewegen.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden