• Jan Slingerland.
• Jan Slingerland. Foto: aangeleverd

Nieuw wandelavontuur Jan Slingerland: van Pieterburen naar Sint-Pietersberg

Nieuws 632 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Net als vorig jaar onderneemt Jan Slingerland ook dit jaar een wandeltocht om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. De Krimpenaar (70) begint op 20 mei in het Groningse Pieterburen. Hij streeft ernaar om op 24 juni zijn tocht te beëindigen bij de Sint-Pietersberg in Limburg, nabij Maastricht. Het wandelavontuur over het ‘Pieterpad’ omvat een afstand van ongeveer 500 kilometer.

Jan Slingerland heeft als doel om met zijn tocht zoveel mogelijk donaties op te halen, waarbij het streefbedrag op drieduizend euro ligt. “De opbrengst zal worden gebruikt door het Rode Kruis om mensen in nood wereldwijd te helpen, in het bijzonder voor de hulpverlening in en rondom conflicten zoals die in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever, en in Oekraïne”, aldus de Krimpenaar, die inmiddels al weer flink wat trainingskilometers in de benen heeft. 

“Tijdens mijn reis zal ik zoveel mogelijk op campings overnachten. Mocht er geen plek beschikbaar zijn, kan ik een beroep doen op ‘Vrienden op de Fiets’, een Nederlandse organisatie die gastvrijheid biedt aan recreatieve fietsers en wandelaars.”

Vorig jaar voltooide Slingerland een soortgelijke wandeltocht, van Cadzand in West-Zeeuws-Vlaanderen langs de Nederlandse kustlijn naar Den Helder in Noord-Holland. “Met die reis heb ik toen 1831 euro ingezameld voor het Nederlandse Rode Kruis.”

Hoewel gepensioneerd, blijft Slingerland actief als medicijnbezorger voor een plaatselijke apotheek in Krimpen aan den IJssel. “Met de tocht van dit jaar wil ik mijn grenzen verder verleggen, zowel voor mezelf als om bij te dragen aan een betere wereld. Daarom hoop ik opnieuw op de steun van iedereen om samen een waardevol bedrag in te zamelen. Elke bijdrage, groot of klein, ondersteunt de humanitaire missie van het Rode Kruis.”

Wie Jan Slingerland wil steunen kan een donatie doen op https://nood.actievoorrodekruis.nl/fundraisers/jan-slingerland.

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden