• Vlnr: Jowendy van der Graaf, Natascha den Hartog en eigenaar Tobias Mudde van de Crimpenaar.
• Vlnr: Jowendy van der Graaf, Natascha den Hartog en eigenaar Tobias Mudde van de Crimpenaar. Foto: Martijn Kuiler

Ontmoeting staat centraal op Krimpense ‘Prokkeldag’

Nieuws 1.519 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • KrimpenWijzer, Eetcafé de Crimpenaar en zorgorganisatie Pameijer hebben elkaar gevonden in de organisatie van de jaarlijkse Prokkeldag op woensdag 7 juni in Krimpen aan den IJssel. Inzet van het gratis festival vol ‘prikkelende’ activiteiten is mensen met en zonder beperkingen, van jong tot oud, samen te brengen voor ontmoeting.

Natascha den Hartog en Jowendy van der Graaf zijn samen met Patrick van der Velden vanuit welzijnsorganisatie KrimpenWijzer kartrekkers van de Prokkeldag. 

“Heel fijn dat we dit met Eetcafé de Crimpenaar en Pameijer kunnen organiseren voor de inwoners van Krimpen”, vertellen ze enthousiast. “Mensen met én zonder beperking, van jong tot oud, zijn deze dag welkom om samen leuke dingen te doen. Van 14.00 tot 17.00 uur zijn er tal van gratis activiteiten bij De Crimpenaar aan de Elckerlyc. Zo staat er onder andere voor kinderen een springkussen, is er een kleurwedstrijd en kunnen ze zich laten schminken. Ook kan er een blindenparcours afgelegd worden, om zo te ervaren hoe het is om te leven met een visuele beperking. Sportschool MyMove verzorgt dansworkshops, er wordt op djembés getrommeld en er zijn oldtimer-ritjes. Kortom, genoeg te doen, dus noem het maar gerust een festival. Zeker met de live-optredens van een accordeonist en het Kortland-kinderkoor. Door Dagbesteding Krimpenerwaard, waarvan cliënten ook werkzaam zijn bij De Crimpenaar, zullen er voor deze dag onder andere koekjes worden gebakken. We hebben overigens wethouder Hugo van der Wal bereid gevonden om het programma ‘prikkelend’ te openen.”

Om ruime bekendheid aan de Prokkeldag te geven is er een ware pr-campagne op poten gezet, met flyers, uitingen op sociale media en door het aanschrijven van Krimpense gehandicapten- en zorgorganisaties. “Alles om zoveel mogelijk mensen te kunnen verwelkomen. Ook de ouderenzorg benaderen we gericht, want voor deze mensen is de Prokkeldag wellicht ook een leuk uitje”, geeft Jowendy aan. “We hopen natuurlijk op mooi weer. Bij de laatste editie afgelopen jaar, moesten we vanwege het slechte weer helaas naar binnen verkassen, maar daar gaan we nu maar niet vanuit.”

Natascha vult lachend aan: “We hopen natuurlijk dat het steeds wat groter wordt, zodat we het straks wellicht op het grote plein bij de Tuyter moeten houden om alles kwijt te kunnen.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden