Afbeelding
Foto: Google Streetview

Toch geen eenrichtingsverkeer op IJsseldijk

Algemeen 3.633 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De gemeente Krimpen aan den IJssel ziet af van het invoeren van eenrichtingsverkeer op de IJsseldijk tussen de Groenendaal en Omloop. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten.

Voor bewoners van de IJsseldijk is de snelheid van het verkeer op de dijk al langer een doorn in het oog. Daarnaast is het tijdens de spitstijden behoorlijk druk met doorgaand verkeer tussen Ouderkerk aan den IJssel en de Stormpolder. 

Dijkbewoners opperden de suggestie om een deel van de IJsseldijk in te richten als een eenrichtingsweg. De gemeente heeft dit uitgewerkt in een voorstel. Bewoners van het deel van de IJsseldijk en aangrenzende buitendijkse straten is vervolgens gevraagd naar hun mening hierover. “Hier is ruim gehoor aan gegeven. Op basis van de reacties hebben wij besloten om toch geen eenrichtingsverkeer in te stellen”, geeft het college aan. “Eenrichtingsverkeer heeft naar verwachting een snelheid verhogend effect en dat is juist niet de bedoeling. Verschillende bewoners gaven dit ook aan in hun reactie op ons voorstel.”

Om het autoverkeer op dit deel van de dijk te verminderen wordt bij de Groenendaal en Omloop een bord geplaatst met ‘alleen voor bestemmingsverkeer’. “Voor de bewoners van dit deel van de dijk heeft het geen negatief effect, maar scheelt het wel doorgaand verkeer. Het verkeer kan namelijk veel beter gebruik maken van de doorgaande wegen - via de Omloopstoep naar de Nieuwe Tiendweg. Eerder hebben wij ter hoogte van de Omloop de inrichting van de IJsseldijk daar al op aangepast.”

Voor de lange termijn wordt in samenspraak met het hoogheemraadschap gekeken of dit deel van de IJsseldijk wellicht tot fietsstraat omgevormd kan worden. “De IJsseldijk is immers als een primaire fietsroute aangewezen. Buiten de bebouwde kom - vanaf de Omloop tot de gemeentegrens - is het niet gewenst om een fietsstraat te realiseren, want dit deel van de dijk is een busroute.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Ronde van Lekkerkerk viert diamanten jubileum: 'In al die jaren iets moois neergezet' Sport 8 mei, 11:08
Afbeelding
Nieuwe editie oogst- en streekmarkt 'Proef de Krimpenerwaard' bij Streekmuseum Nieuws 8 mei, 10:12
• Familie Verwoerd.
ESSO-tankstation Lekkerkerk in andere handen: 'Zullen de 'pomppraatjes' gaan missen' Nieuws 8 mei, 09:59

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden