• Edwin Kraaijveld van het gelijknamige Kaashuijs op winkelcentrum Westpolder.
• Edwin Kraaijveld van het gelijknamige Kaashuijs op winkelcentrum Westpolder. Foto: Bert Bons

Winkelcentrum Westpolder in Papendrecht viert verjaardagsfeest: start met 50 meter lange taart

Zakelijk 1.562 keer gelezen

PAPENDRECHT • Winkelcentrum Westpolder in Papendrecht zet zichzelf op zaterdag 23 maart in de schijnwerpers, want dan start de viering van het 50-jarig bestaan. Bezoekers zijn om 10.30 uur welkom om een taart van 50 meter lang te bewonderen. En te proeven.

“Wie jarig is trakteert”, vindt voorzitter Edwin Kraaijeveld van de winkeliersvereniging Westpolder. De eigenaar van de gelijknamige kaaswinkel hoopt op veel bezoekers. “We spelen niet alleen een belangrijke economische rol in de wijk, maar we zijn ook een ontmoetingsplek voor de gemeenschap en dat hopen we nog lang te kunnen zijn.”

Op zaterdag 23 maart om 10.30 uur zullen burgemeester Margreet van Driel en wethouder Sophia de Keizer officieel het feest inluiden door de taart aan te snijden. Dat doen ze samen met Edwin Kraaijeveld en René Voortmeijer. Hij is directeur van eigenaar Van der Vorm Vastgoed Groep. De spectaculaire 50 meter lange taart is speciaal voor deze gelegenheid gemaakt door de eigen Bakkerij Vlot. En natuurlijk zorgt het winkelcentrum voor gratis koffie en thee om het feest compleet te maken.

Grote spaaractie
Op deze feestelijke dag gaat ook de grote spaaractie van start, waarbij deelnemers kans maken op een van de 20 prijzen met een totale waarde van 3500 euro. De actie loopt van zaterdag 23 maart tot en met zaterdag 4 mei. Edwin: “Het enige wat je hoeft te doen om mee te doen, is drie kassabonnen van drie verschillende winkels in Winkelcentrum Westpolder met een minimale totaalwaarde van 50 euro in de speciale enveloppen te doen en deze te deponeren in de feestelijke inleverbus op het plein. De enveloppen zijn verkrijgbaar bij alle winkels.”

We spelen niet alleen een belangrijke economische rol in de wijk, maar we zijn ook een ontmoetingsplek

Geschiedenis
In de jaren zestig van de vorige eeuw begon het allemaal met de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Westpolder, waarin het winkelcentrum in 1974 officieel werd geopend. Edwin: “Sindsdien hebben we verschillende verbouwingen ondergaan, met als hoogtepunten de uitbreiding in 2005 en de vernieuwing van het exterieur en interieur in 2018. Hierdoor hebben we niet alleen het winkelcomfort vergroot, maar dragen we ook bij aan een duurzamer winkelcentrum.”

“En die duurzaamheid wordt ook nu, zeven jaar na de upgrade, nog verder doorgezet”, vervolgt Edwin. “Eigenaar Van der Vorm gaat in samenwerking met de winkeliers zonnepanelen plaatsen op het dak. Wij doen er ook aan mee. Daardoor zijn we straks een CO2-neutrale winkel!”

Veel voordelen
De duurzame aanpak is niet het enige voordeel van winkelcentrum Westpolder. “We zijn een gezellig overdekt winkelcentrum, waar je alle verse boodschappen kunt doen. Op het binnenterrein kun je goed kan zitten en er worden geregeld activiteiten gehouden. Ook het gratis parkeren op de ruime parkeerplaats is een groot pluspunt, waar onze bezoekers van genieten.”

De komende maanden worden er nog meer activiteiten en acties gehouden in het kader van het 50-jarig bestaan van winkelcentrum Westpolder. Houd hiervoor het Kontakt editie Klaroen in de gaten! Zie ook www.winkelcentrum-westpolder.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De cover van het boek van Hans Muijsson.
Hans Muijsson bij live-uitzending vanuit de bibliotheek van Alblasserdam Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Amega Samen Sterk steunt zeven goede doelen in de Drechtsteden Zakelijk 19 uur geleden
Afbeelding
Programma 2024-2025 van Theater De Willem uit Papendrecht staat online: grote namen en prachtige voorstellingen Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden