Afbeelding
Foto: SWEK

AkzoNobel sponsort historische molens van Kinderdijk met verf

Zakelijk 628 keer gelezen

KINDERDIJK • De iconische18e-eeuwse molens van Kinderdijk worden gerestaureerd en behouden met hulp van het merk Sikkens van AkzoNobel. Het bedrijf heeft een zesjarige overeenkomst getekend om de 19 molens, die rond 1740 werden gebouwd en in 1997 zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, te beschermen.

De samenwerking tussen AkzoNobel en Stichting Werelderfgoed Kinderdijk houdt in dat AkzoNobels technische expertise en innovatieve verfproducten worden gebruikt om de molens te restaureren en in hun oorspronkelijke kleuren te behouden.

Uniek en onvervangbaar
“Kinderdijk is uniek en onvervangbaar”, zegt Peter-Jan van Steenbergen, directeur van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. “Onze UNESCO-locatie is een voorbeeld voor de wereld en alleen de beste onderhoudsplannen en producten zijn hiervoor goed genoeg. We zijn dan ook heel blij dat we deze samenwerking met AkzoNobel zijn aangegaan.”

De molens van Kinderdijk, door velen beschouwd als een nationale schat, zijn het symbool geworden van hoe de Nederlanders de kunst van slim en duurzaam waterbeheer door de eeuwen heen hebben beheerst. Het is dan ook een toeristische attractie met meer dan 350.000 bezoekers per jaar.

Tien generaties
De meeste van de 19 windmolens zijn nog steeds bewoond en staan ongeveer 15 kilometer ten oosten van Rotterdam. Eén familie woont er al 10 generaties lang. In veel opzichten belichamen ze de eeuwenoude strijd van het land met het water en hoe Nederland erin geslaagd is om zo lang onder de zeespiegel te overleven.

“Wij geloven dat onze verfexpertise en focus op duurzaamheid een echt verschil kunnen maken bij Kinderdijk,” voegt Kees-Jan Starrenburg, Directeur AkzoNobel Nederland toe. “Ik ben er trots op dat onze producten worden gebruikt op deze prachtige UNESCO-locatie, die het belang benadrukt dat we hechten aan het veiligstellen van cultureel erfgoed voor toekomstige generaties.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• In zijn theaterproductie speelt Jeffrey Sinterklaas.
Jeffrey Kwakernaat uit Papendrecht gebruikt overlevingstechniek als succesformule Nieuws 22 uur geleden
• Ronald Laeijendecker.
Scheidend dermatoloog Ronald Laeijendecker: 'Wonderlijk hoe band met patiënt ontstond' Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Fietser (19) gewond bij aanrijding in Alblasserdam; De Helling even dicht 112 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden