22 Mei 2012 | 08.30

Prima weekend voor Wiekslag bij kringkampioenschappen

ALBLASSERDAM • De laatste drie sessies van de kringkampioenschappen werden in het afgelopen weekend gezwommen. In het 50 meter bad werden veel medailles gewonnen en sneuvelden veel persoonlijke records.

Zaterdagmorgen won Ruben van Erk zilver op de 200 rug en Mike Kouwenhoven won brons. Zilver was er voor Romy de Laat op de 100 vrij en Vivianne van den Broek zwom bij de senioren naar zilver.

Johnno peters zwom deze ochtend bijna 18 seconden van zijn tijd af op de 200 rug.

Tijdens de middagsessie was de medaille-oogst nog groter. De 100 rug leverde goud op voor Dian Kortleve en Romy de Laat. David Kroon won goud op de 50 vlinder en zwom tevens een NK Limiet.

Zilver was er voor Johhno Peters op de 100 school en Romy de Laat op de 50 vrij.

Bronzen medailles waren er voor Naomi Julicher, Chantal van Rikxoort en Cheyenne Visser op de 100 rug. Cheyenne voldeed met haar tijd tevens aan de limiet voor het NJK. Mike Kouwenhoven won brons op de 50 vlinder. Trainer Robbert Donk zwom naar brons op de 100 school.

Marloes Boele zwom deze middag ruim 10 seconden van haar 200 school tijd af en Jorrit de Vries verbeterde zijn tijd op de 50 vlinder met 8 seconden.

De laatste sessie leverde maar liefst 4 gouden plakken op. De 50 rug leverde goud op voor Viviannen van den Broek, Cheyenne Visser en Romy de Laat. Johnno Peters won goud op de 50 school. Naomi Julicher zwom naar het zilver op de 50 rug en de 200 wissel. Op deze laatste afstand was er brons voor Cheyenne Visser. Zilver was er ook nog voor David Kroon op de 50 school en Robbert Donk op de 100 vlinder. Chantal van Rikxoort won brons op de 50 rug.

In deze laatste sessie zwom Rens Julicher bijna 17 seconden van zijn tijd af op de 100 vlinder.
 

Wiekslag kan terugkijken op een uitstekend kringkampioenschappen met vele gouden, zilveren en bronzen medailles.

Een aantal zwemmers gaat zich nu voor bereiden op de NK in Amsterdam en een viertal junioren gaat in de voorbereiding op het NJK in Drachten.

 

afbeelding van Bert Bons
Dit artikel is geplaatst door:
Bert Bons

redactiecoördinator / eindredacteur van Klaroen.nl.

UITagenda