<!-- BEGIN JS TAG - hetkontakt.nl_0011_125_APP_sizeless_klaroen < - DO NOT MODIFY -->
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5297096&size=300x600&promo_sizes=300x250&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl&postcode=716&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<!-- END TAG -->

29 Juni 2012 | 12.01

Mooi geldbedrag van De Lage Waard voor Edukans

De overhandiging van de cheque, met v.l.n.r. Paul Verbraak, Leen Kroos en Rik Klapwijk. Foto: Bert Bons

PAPENDRECHT • Tijdens de jaarafsluiting van de vmbo-afdeling van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht werd een cheque van ruim 10.000 euro overhandigd aan Edukans.

Dit gebeurde op symbolische wijze. De cheque werd in het bijzijn van de leerlingen ingevuld door Rik Klapwijk, leerling van De Lage Waard en ambassadeur van Edukans. Hij overhandigde de cheque vervolgens aan rector Leen Kroos, die hem gelijk weer doorgaf aan Paul Verbraak van Edukans.

Het totaalbedrag van 10.195 euro wordt gebruikt voor onderwijs aan kinderen in Oeganda. Eerder dit schooljaar maakte onder andere Rik Klapwijk een reis naar het Afrikaanse land om met eigen ogen te zien hoe de onderwijssituatie daar is en wat Edukans eraan bijdraagt.

Paul Verbraak van Edukans sprak in zijn dankwoord over een geweldige bijdrage van de leerlingen van de school. En hij beloofde over een jaar terug te keren om te vertellen wat er precies gedaan is met het geld.

 

 

 

afbeelding van Bert Bons
Dit artikel is geplaatst door:
Bert Bons

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl.

UITagenda