<!-- BEGIN JS TAG - hetkontakt.nl_0011_125_APP_sizeless_klaroen < - DO NOT MODIFY -->
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5297096&size=300x600&promo_sizes=300x250&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl&postcode=716&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<!-- END TAG -->

20 April 2012 | 10.08

Leerlingen Beukelmanschool plaatsen krans bij monument

Samen met de burgemeester plaatsten twee kinderen de krans bij het monument. Foto: Bert Bons

ALBLASSERDAM • Leerlingen van groep 8 van Beukelmanschool (locatie Weversstraat) hebben vrijdagochtend een krans en bloemen gelegd bij het monument aan de Polderstraat.

Burgemeester Bert Blase begon de plechtigheid in het gemeentehuis met een welkomstwoord. Daarna gaven de leerlingen een presentatie van hun schoolproject over de Tweede Wereldoorlog. De leerlingen maakten hierbij gebruik van lesmateriaal dat is ontwikkeld door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard.

Hierna liepen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden. Bij de kranslegging waren ook veteranen, afgevaardigden van de Historische Vereniging en het Oranjecomité aanwezig.

Tijdens de dodenherdenking op 4 mei zal een aantal leerlingen van de Ds. Joannes Beukelmanschool aanwezig zijn en meedoen met de plechtigheid.

Traditie
Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project.

‘Adopteer een monument’  is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren.

 

 

 

afbeelding van Bert Bons
Dit artikel is geplaatst door:
Bert Bons

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl.

UITagenda