<!-- BEGIN JS TAG - hetkontakt.nl_0011_125_APP_sizeless_klaroen < - DO NOT MODIFY -->
<SCRIPT SRC="http://ib.adnxs.com/ttj?id=5297096&size=300x600&promo_sizes=300x250&promo_alignment=center&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hetkontakt.nl&postcode=716&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<!-- END TAG -->

07 Mei 2012 | 08.42

Bevrijdingsconcert 2012 muzikaal hoogtepunt

Muziekvereniging Excelsior

PAPENDRECHT • Een vrijwel uitverkocht Theater De Willem beleefde zaterdagavond een muzikaal hoogtepunt.

Hoe intensief en liefdevol de Exelsioren voor dit concert hebben gerepeteerd werd direct na aanvang van het Bevrijdingsconcert al duidelijk. De volle kracht van een absoluut foutloos Rule Brittania en, na het openingswoord van Oranjecomité Wim de Leur, het Wilhelmus en een magistrale Marche des Parachutistes Belges vormden de toonzetting van het concert. En dat was nog maar het begin.

De stukken met Marco Bakker waren een lust voor het oor, waarbij zijn bariton in weerwil van zijn 74 jaar niets aan kracht heeft ingeboet.

De zaal verviel echter in complete verbazing bij het optreden van het Trio Zazi (www.triozazi.nl). Het  kostte presentator Wim de Leur tien minuten praten om de technici de ruimte voor het changement te geven, maar dat loonde de moeite. Drie vrolijke meiden die een even sprankelend repertoire van Frans, Engels, Duits, Spaans en zelfs Noors talige liedjes ten gehore brachten. Een blijheid die aanstekelijk werkte met een kwaliteit die een stevige hoeveelheid kippenvel op de armen zette. Prachtige klankkleuren, een perfecte driestemmigheid en een naadloos passende eigen instrumentale begeleiding. Zeker zoals afgezet tegen de overweldigende klanken van het door dirigent Ruud Welle tot perfectie geleide Excelsior.

Een openbaring was het optreden van Eline Welle. Ook vorige jaar trad zij op, maar haar beslissing professioneel te gaan zingen is een gouden stap gebleken. Het heeft geresulteerd in een indrukwekkende kwaliteitssprong. Een prachtige volle zuivere stem, die in een duet ook nog eens naadloos paste bij de kracht van Marco Bakker’s sonore bariton.

Als vrolijke noot trad doedelzakspeler Tom Martin op die met de ijle klanken van zijn ‘bag pipe’ een apart contrast met de kracht van het orkest vormde. Muziekvereniging Excelsior is gestegen naar haast professionele hoogte. Het was een boeiend avontuur om van het concert te kunnen genieten. Het Oranje Comité zal deze traditie zeker in ere houden.

afbeelding van Bert Bons
Dit artikel is geplaatst door:
Bert Bons

redactiecoördinator / eindredacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl.

UITagenda