16 Juni 2012 | 14.13

Roman Marinus van Maaren postuum uitgebracht

Vlnr: Joop Kwakernaak, Tonnie van Maaren en Dittie van Zee.

ALEM • De historische roman 'De Roos van Engelenburg' van Marinus van Maaren is deze week uitgekomen. Het verhaal speelt zich voor een deel af in Alem.

 

Marinus van Maaren was jarenlang voorzitter van historische vereniging Den Ouden Dijk in Herwijnen. Voor zijn overlijden heeft hij het bestuur gevraagd om het boek namens hem uit te geven.

Ook in Alem in Van Maaren geen onbekende; zijn vrouw Tonnie is een echte Alemse en veel vrienden en familie wonen in de omgeving.

Het verhaal is gebaseerd op een reisverslag uit 1833 over de legende van Adelheide. De roman speelt zich af in de plaatsen Asperen, Herwijnen, Hellouw, Haaften, Heukelum, Waardenburg en Alem en geeft weer hoe de adel dacht en leefde in de elfde eeuw.

Marinus van Maaren werd op 27 januari 1950 in Herwijen geboren. Reeds vroeg was hij geïnteresseerd in de geschiedenis van zijn geboortedorp. Van zijn hand verscheen eerder Herwijnse vertellingen in 1988, 'Honderd jaar muziekvereniging Wilhelmina' in 1998 en het fotoboek 'Herwijnen in vroeger tijden' in 2007. De auteur overleed op 10 januari 2012.

De huidige voorzitter Joop Kwakernaak van Den Ouden Dijk heeft het eerste exemplaar van de roman overhandigd aan de vrouw van de auteur, Tonnie van Maaren. Het kasteel De Engelenburg is er niet meer, maar de toegangspoort aan de Waaldijk is er nog wel, daar vond de uitreiking plaats. Bestuurslid Dittie van Zee heeft de illustraties gemaakt.

Het boek 'De Roos van Engelenburg' is te koop bij de kraam van de historische vereniging tijdens de braderie in Herwijnen op zaterdag 23 juni van 12.00 tot 17.00 uur en kost 15.95 euro. Het is ook te koop in de boekhandel en te bestellen via de webwinkel op http://www.boekscout.nl Het ISBN-nummer is: 978-94-6206-074-6

 

afbeelding van Britta Alink
Dit artikel is geplaatst door:
Britta Alink

redacteur van Het Kontakt editie Bommelerwaard en Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena

UITagenda

 • maandag 5 Oktober - maandag 4 Januari
  Expositie
  Helmut Böhm
  Kerkdriel, De Leyenstein
 • vrijdag 9 Oktober - vrijdag 8 April
  Spel
  Klaverjassen
  De Burcht van Haeften in Haaften
 • donderdag 26 November
  Sinterklaas
  Sint bij COBW
  Hedel, 't Gelre's End