05 Mei 2012 | 14.16

Politie schiet tijdens achtervolging in Zaltbommel

NIEUWAAL/ZALTBOMMEL • Een politieagent heeft zaterdagochtend vroeg enkele keren geschoten om twee dieven te pakken te krijgen op het Thorbeckeplein. Dat mislukte. Een derde verdachte, een 21-jarige inwoner van Zaltbommel, is wel aangehouden.

De drie waren rond 4:15 uur bezig diesel te stelen op de Middelkampseweg in Nieuwaal. Toen zij werden betrapt,  gingen ze er in een bedrijfsbus vandoor richting Brakel. Gewaarschuwde politie-eenheden keken naar de verdachten uit. Eén van hen zag later de betreffende bus rijden en zette de achtervolging in.

Schoten
Rond 4:45 uur zag een agent de verdachte bus rijden. Hij volgde het voertuig, dat op het Thorbeckeplein ineens stil stond. Twee inzittenden gingen er meteen vandoor. De agent riep dat ze moesten blijven staan. Toen ze dat niet deden loste de politieman een waarschuwingsschot. Vervolgens heeft hij nog enkele keren geschoten.

Getuigen
Beide verdachten zijn weggerend in de richting van de Julianastraat. Een zoekactie met onder andere een speurhond leverde niets op. Een derde verdachte, een 21-jarige inwoner van Zaltbommel, kon ter plekke worden aangehouden. Hij zit ingesloten en wordt verhoord. Het Thorbeckeplein was zaterdag afgesloten voor onderzoek naar de schietpartij. De politie zoekt getuigen die de twee mannen rond 5:10 uur weg hebben zien rennen richting Julianastraat. Zij zijn lichtgetint, hebben donker haar en droegen donkere kleding.

Achteraf bleek dat in Nieuwaal op een bedrijfsterrein bij een vrachtwagen een accu is weggenomen. Ook stonden er jerrycans klaar, vermoedelijk om gestolen dieselolie mee te nemen. De eigenaar heeft aangifte gedaan en de jerrycans en bus zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.

afbeelding van Janneke Boogaard
Dit artikel is geplaatst door:
Janneke Boogaard

redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Bommelerwaard.

UITagenda

 • maandag 5 Oktober - maandag 4 Januari
  Expositie
  Helmut Böhm
  Kerkdriel, De Leyenstein
 • vrijdag 9 Oktober - vrijdag 8 April
  Spel
  Klaverjassen
  De Burcht van Haeften in Haaften
 • zaterdag 28 November
  Jaarmarkt / braderie
  Wintermarkt Well
  Well, Slijkwellsestraat 8