• DGV vierde zaterdag het 60-jarig jubileum.
• DGV vierde zaterdag het 60-jarig jubileum. Foto: DGV

DGV viert haar 60-jarig jubileum: happen en trappen, toeristische trein en spelletjes

Sport 460 keer gelezen

DUSSEN • De Dussense Gymnastiek Vereniging (DGV) stond zaterdag stil bij het feit dat ze 60 jaar bestaan. 

De vereniging telt tegenwoordig meer dan 180 leden en heeft een groeiend regionaal karakter, met leden uit onder andere Dussen, Hank, Meeuwen, Drongelen, Nieuwendijk, Giessen en Woudrichem.

Er was zaterdag van alles voor jong en oud geregeld om er een feestelijke dag van te maken. Om 13.00 uur verzamelden alle leden zich in de Dussenaar om gezamenlijk de dag te beginnen. Vervolgens konden de leden kiezen uit drie verschillende activiteiten. 

Happen en trappen

Een groep ging per fiets van de ene locatie naar de andere om te genieten van taarten en hapjes, ook bekend als ‘happen en trappen’. De tweede groep reisde met de toeristische trein van de Dussenaar naar Zwembad de Kurenpolder. 

De jongste leden van de ouder-kind- en kleutergym bleven achter in de gymzaal, waar ze deelnamen aan een spelletjesmiddag met activiteiten, zoals een springkussen, knutselhoek, gymparcours en blokkenbak. 

Leden in het zonnetje gezet

Aan het einde van de middag werd gezamenlijk afgesloten met frietjes, waarbij de kinderen nog konden spelen en de volwassenen anekdotes konden delen. 

Voordat iedereen huiswaarts keerde, ontvingen alle aanwezigen een DGV-rugzakje als aandenken en werden enkele leden in het zonnetje gezet vanwege hun jarenlange lidmaatschap van de vereniging.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden