25 Juni 2012 | 09.08

Maud de Koning rayonkampioen

NIEUW-LEKKERLAND • Maud de Koning, turnster bij Kracht & Vriendschap in Nieuw-Lekkerland, is zaterdag in Zwijndrecht rayonkampioen geworden.

Kracht & Vriendschap (K&V) turnde met 25 kinderen. Omdat er in totaal ruim 400 deelneemsters waren, werd er in vier ronden geturnd en begon het al op vrijdagavond. In alle categorieën waaraan K&V meedeed deden zo’n 20 meisjes mee.

Op zaterdagmorgen kwamen de eerste lekkerlandse meiden in actie. Bij de Benjamin (niveau 12) was er een eerste prijs voor Maud de Koning en een 3e prijs voor Rachel Verloop. Leonie Mets werd zevende, Robin Hoogvliet achtste en Jill van Galen werd negende.

Omdat er een foutje was gemaakt werd pas na de prijsuitreiking duidelijk dat Maud rayonkampioen was geworden. Zij kreeg toen alsnog haar momentje op het blok en een mooie gouden medaille.

Bij de Benjamin niveau 11 was er een derde prijs voor Lotte Verheijen CiskaVerheij werd twaalfde.

In de categorie jeugd niveau 8 waren er maar liefst 58 deelneemsters. Ilona Langendoen werd 18e en Tatum den Besten 27e. In de middagronde was het de beurt aan de junioren (ook zo’n grote groep) en de instap.

Bij de junioren nivo 8 keuze was er een derde prijs voor Esmee Bijl. Demi v.d. Wal werd 9e, Laura de Kluijver 15e, Nicky Visser 16e en Esther van Felius 25e.

In de categorie instap niveau 11 waren 20 deelneemsters en daarvan stonden er twee lekkerlandse meisjes op het blok. Noa Verwolf won een tweede prijs en Annick v.d. Graaf werd derde. Ruby Verheij werd 7e, Louise Verloop 10e en Dana Koolmees 13e.

De laatste ronde begon laat in de middag  en in deze ronde turnden de pupil 1 en pupil 2 meisjes. Bij de pupil 1 niveau 11 werd Maartje de Zwart 6e, Hilde Molenaar 9e en Lenne Slagboom 11e. In de categorie pupil 2 niveau 10 won Eline Verloop een tweede prijsen werd Zerina Huizer zesde.

Dan was er ook de categorie pupil 2 niveau 9. Deze meisjes konden kiezen om een lange mat oefening te laten zien, of een vloeroefening op muziek. Hester Hijstek koos ervoor om met muziek te turnen en wist daar een tweede prijs te winnen.

Dit was de laatste wedstrijd voor dit seizoen.

 

afbeelding van Bert Bons
Dit artikel is geplaatst door:
Bert Bons

redactiecoördinator / eindredacteur van Klaroen.nl.

UITagenda

 • zondag 4 Oktober
  Evenement
  Snuffelmarkt
  Gorinchem-Oost, Evenementenhal, Franklinweg 2
 • zondag 4 Oktober
  Kerkelijke activiteiten
  Zingen op Israelzondag
  Lexmond, Lux Mundi, Zuidernes 45
 • zondag 4 Oktober
  Kerkelijke activiteiten
  Opendeurdienst
  Meerkerk, Ichthuskerk