19 April 2012 | 12.43

Uniek voor KWF: Regiogroep Lek en Noord in Alblasserwaard

Karel van Koppen, Hans den Ouden, Corine de Graaf en Maarten van Tilburg. (foto: Geurt Mouthaan)

ALBLASSERWAARD • In de Molenwaard-gemeenten, Papendrecht en Alblasserdam gaat de Regiogroep Lek en Noord van KWF Kankerbestrijding van start. Op 9 mei is er in Oud-Alblas een bijeenkomst waarbij belangstellenden hierover meer informatie krijgen.

Initiatiefnemers zijn Corine de Graaf en Hans den Ouden uit Oud-Alblas, die uit onvrede over het huidige beleid van KWF aan de bel trokken. Meer aandacht en ondersteuning voor kleinschalige activiteiten, daar hamerden ze op.

Het plan dat ze inleverden, viel in goede aarde bij KWF. Het resulteerde in de opzet van de Regiogroep Lek en Noord.  “Dit is uniek voor ons. Het is voor de eerste keer dat verschillende gemeenten op deze manier samenwerken”, stelt Maarten van Tilburg, beleidsadviseur bij KWF. “Dit is dan ook een pilot project, waarbij wij de ontwikkelingen met veel belangstelling volgen en uiteraard zelf ook meewerken en -denken.”

Uitleg
Tijdens de bijeenkomst op 9 mei, in restaurant De Kat in de Wilg, wordt uitleg gegeven over de nieuwe Regiogroep.  De aanvang is 20.00 uur.
Meer informatie is vooraf te verkrijgen via 06-31631501 (Karel van Koppen) of werkgroep-lekennoord@gmail.com.

afbeelding van Geurt Mouthaan
Dit artikel is geplaatst door:
Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (o.a....

UITagenda