21 Augustus 2013 | 11.26

Oranjevereniging Ameide-Tienhoven zorgt voor spetterende feestweek

AMEIDE-TIENHOVEN - Op 29 augustus klinkt het startsein van de vijfjaarlijkse feestweek in Ameide en Tienhoven. Het belooft een feest voor alle inwoners te worden.

Saamhorigheid, verbondenheid en sociale cohesie; het zijn wat betreft het bestuur van de organiserende oranjevereniging Beatrix allemaal woorden die bij een feestweek horen. Maar zeker zo belangrijk: heel veel lol en plezier. De bestuursleden hebben er de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt om de feestweek anno 2013 tot een daverend succes te maken.

“We vinden het dan ook mooi om te zien dat de ‘Lichtstad-koorts’ toeslaat”, vertellen Nicole de Groot en Govert Bakker. “Naast wat wij zelf organiseren, zie je spontane acties ontstaan. De brandweer gaat een demonstratie verzorgen, AV Zorggroep stelt voor de hapjes te verzorgen tijdens de seniorenmiddag, Teun Reedijk regelt deze keer voor de rondrit voor een aangepaste paardentram voor rolstoelers en ga zo maar door. De feestweek leeft echt heel breed in Ameide en Tienhoven.”

Tobbedansen
En wat er allemaal op het programma staat? Het is eigenlijk te veel om op te noemen. De Termeise oranjevereniging heeft voor iedere inwoner van Ameide en Tienhoven wel wat aantrekkelijks geregeld.

Uiteraard ontbreken ‘toppers’ als de optocht en het tobbedansen op de Loswal niet, net als de playbackshow. Maar ook zijn er nieuwe elementen als een demonstratie van Defensie bij de meelfabriek op 7 september en een ‘Termeis Open Podium’, waarbij plaatselijk talent de planken opgaat.

“Heel bijzonder is de combinatie tussen het feest en de kerken”, vullen Nicole de Groot en Govert Bakker aan. “Er is een tentdienst en de evangelisatiecommissie heeft de internationaal bekende zandtovenaar Gert van der Vijver vastgelegd voor een optreden op de Dam.”

Ambachtsheer
Oude tradities blijven in ere in Termei. Zo komt de ambachtsheer langs en kunnen degenen die de versiering en verlichting komen bekijken rekenen op de ‘Poortwachters’. De euro entree die zij vragen levert nog wel eens wat commentaar op. “Maar het doel heiligt de middelen. Het zorgt ervoor dat de straten als enige in de regio autovrij zijn, waardoor de versiering en de verlichting veel beter tot hun recht komen. De opbrengsten worden puur gebruikt om de onkosten te dekken, dus het is ook nog eens voor een goed doel.” Om belangstellenden uit de Krimpenerwaard over de rivier te helpen, vaart de veerpont De Overkant extra: op 30 augustus tot 22.30 uur; op zondag 31 augustus tot 24.00 uur; maandag tot en met vrijdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 24.00 uur. Het complete programma en verdere informatie is te vinden op

www.oranjevereniging-beatrix.nl

Geurt Mouthaan

afbeelding van Fenne Harrewijn
Dit artikel is geplaatst door:
Fenne Harrewijn

freelance redacteur van Het Kontakt Edities

UITagenda