24 April 2012 | 16.46

CDA en VVD achter bezuinigingskoers college Giessenlanden

GIESSENLANDEN • Coalitiepartijen VVD en CDA stemt in met de bezuinigingskoers die het Giessenlandse college gekozen heeft.

Over de ingrijpende maatregelen om de geldkraan naar de bibliotheken en de zwembaden dicht te zetten, is vooraf overleg geweest met de coalitiepartijen.

Wethouder Jan de Groot: “We hebben dit vooraf gesondeerd en op basis daarvan komen met met dit stuk. Als we er onvoldoende vertrouwen in gehad hadden, was dat niet gebeurd.”

Het CDA kan inderdaad ‘in grote ljinen’ instemmen met de gekozen koers, stelt fractievoorzitter Hendrik van Vuren: “Hoewel ons dit zeer aan het hart gaat. Het college heeft goed en voortvarend gehandeld door zo de tering naar de nering te zetten. Het is heel verdrietig, maar er is de minst slechte keuze gemaakt. Ook dorpshuizen, scholen of begraafplaatsen hadden de dupe kunnen zijn.”
 

VVD
Bert Snoek, fractievoorzitter VVD, kan eveneens meegaan met de denklijn en de keuzes van het Giessenlandse college. "We staan hier niet negatief tegenover. Er moeten nu eenmaal pijnlijke keuzes gemaakt worden. Liever dit, dan overal tien procent vanaf. Die kaasschaafmethode zou meer schadelijke effecten hebben."

Wat Snoek betreft zijn de maatregelen richting de bibliotheken een logische keuze, gezien de verandering van het leesgedrag. "Dat is een minder zware bezuiniging." Hij stelt zijn hoop op de veer- en spankracht van de inwoners van Giessenlanden. "Wij hopen dat de bevolking en het bedrijfsleven er gezamenlijk de schouders onder zet om voorzieningen toch te bewaren voor de dorpen." 

 

afbeelding van Geurt Mouthaan
Dit artikel is geplaatst door:
Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl. Tevens betrokken bij Het Kontakt Media (o.a....

UITagenda